Ve vlastní šťávě: Co nového na kopci?

1. květen 2016
Ve vlastní šťávě

Jen některým z nás se poštěstí žít svůj sen. Bez obav z toho, zda zbyde na složenky, bez ohledu na názor okolí a rodiny, beze strachu z budoucnosti. Ovšem pokud člověk je ochoten tzv. zrušit krok a vybočit ze stereotypu, měl by být připraven i přistoupit na cenu, kterou za splněný sen zaplatí. Ať už je to společenská izolace, nižší životní komfort, nebo třeba jen stresující vědomí, že vám nikdo neušlapal cestičku a jste v tom sami za sebe.

A i v téhle partičce můžete najít lidi, kteří zajdou ještě dál a bez toho, aby se obhajovali vírou, filozofií nebo nějakým alternativním světonázorem, si jdou úplně po svých dočista bez manuálu a požehnání nějaké vyšší autority, zodpovědní jen sami za sebe a vždycky na svoje triko a na vlastní riziko. Pro mě jsou vzorem takové individuality Klára a Lukáš Hadašovi. Žijí už téměř dvacet let na samotě někde mezi Orlickými horami a Krkonošemi, mají čtyři děti a malé hospodářství. Oba už deset let aktivně plní blog „conovehonakopci.cz“ spoustou vegetariánských receptů a postupů na zpracování domácí produkce či na přípravu domácího chleba nebo sýra.

Poslechněte si celý rozhovor s Klárou a Lukášem Hadašovými!

autor: Michal "Rachad" Hromas
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.