Electro projekt Alavux

25. červenec 2012

Goran Alavuk pochádza zo Zemunu, časti Belehradu, hlavného mesta Srbska. Pred tromi rokmi sa presťahoval do susedného Macedónska, kde sa venuje svojej rodine a hudobnej produkcii.

Jeho projekt Alavux sa pohybuje vo vodách elektra a techno bass, Solaris Path sa zas orientuje na techno. Vytvára patche a zvukové balíčky pre rôzne spoločnosti. Vydával na rozličných labeloch, okrem iného aj na značke detroitského producenta DJa Godfathera Twilight 76.

„Robím elektronickú hudbu, hlavne electro, ale tiež breakbeat, acid a občas aj techno pod mojím alter egom Solaris Path. Hrám hlavne naživo a kombinujem digitálnu a analógovú techniku.“

Ako vyzerá jeho každodenný život, momentálne ovplyvnený príchodom dcéry Elektry?

„Posledné dva mesiace vyzerajú tak, že vstávame o 4 alebo 5 ráno, meníme plienky, dáme si kávu a ja idem do práce. Na obed sa vraciam, a venujem sa mojej malej dcére a snažím se robiť na nových veciach. Večer vykúpať a spať.“

Viac sa dozviete z podcastu.

English

His project Alavux manouvres through the retro-futuristic world of electro and techno bass, whilst his side project Solaris Path focuses on techno. He creates patches and sound packs for various companies. Alavux has released his records on various labels, among others on the imprint of the ghetto tech star DJ Godfather Twilight 76.

I´m doing electronic music, electro mainly and breakbeat, acid and sometimes techno under the Solaris Path moniker, doing mainly live stuff, combing digital and analogue stuff.

How does his everyday life look like, currently influenced by the arrival of his newborn daughter Electra?

Last two months we wake up at 4 or 5am in the morning, change diapers, drink some coffee and I go to work. After that I come back,, have some lunch, play with the baby, and make some tunes. In the evening we bath, and go to sleep.

Listen to the podcast to find out more.



autor: Lucia Udvardyová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.