Čelisti: Nimrodi jdou do nebe

4. říjen 2012

Tak se zase sešli pod dubem, tři věrní nimrodi, Daniel „Sojka“ Řehák, Aleš „Jezevec“ Stuchlý a Vít „Sýček“ Schmarc. A společně vyrazili do nebíčka na čekanou.

Příběh tří hendikepovaných chlapců, kteří jedou do Španělska shodit panický pel, měl oslovit osazenstvo Čelistí celkem spolehlivě. Na lechtivou, perverzní a invalidní legraci nás užije. Belgický vítěz divácké soutěže z letošních Varů ale var nepřinesl. Spíš tak pobublává mezi neurážející komedií a nevydírajícím dramatem. Vlastně solidní jízda, která ale v nebi nekončí.

Podobně neutrální byl milovník táty Draculy a jeho krvesajné rodinky Daniel Řehák, který čtrnáct dní pobýval v Hotelu Transylvánia, ale ukradli mu tam kufr a prokousli figurku Jar Jar Binkse. Strašidla jsou prevíti, stejně jako dokola se opakující animáky o nich. A na konci lesnicko-vozíčkářských Čelistí se Vít svěřil se svými zážitky z pojídání muchomůrek vorlových. I když jejich konzumace hrozí průjmem a žaludeční nevolností, otrlý stoupenec skřítkovsko-kouřové poetiky nakonec Cestu do lesa spíše schválil.

Inu, kdo jednou objal pařez, nemůže jinak. Příště si dáme menší časovou smyčku a podíváme se, jak se budují svaly v Thajsku.

Čelisti: váš filmově-kritický mazel

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.