Festival Všehodění se snaží o integraci

21. září 2010

Pro každého, kdo nebude chtít trávit sobotní den doma, bude připraven multižánrový festival Všehodění ve vysočanském parku Podviní. Bude tu čekat pestrý program nabitý nejrůznějšími aktivitami, které budou doplněny o hudební a divadelní produkci. Podstatnou součástí festivalu bude aktivní účast několika neziskových organizací pracujících s dětmi a mládeží.

Hlavní pódium se ponese v duchu příjemných tónů chilloutu a world music v podání několika dj-ů z Fredoledo a Kaliyuga Sound, a DJ Bica ti naservíruje ochutnávku svých scratchů. Z živých kapel se můžeš těšit na folkový projekt Succuba; z pražského podzemí se zastaví Domácí Kapela i s bubeníkem, který působil v legendárních Plasticích a do třetice desetičlenní Tribetown, kteří propojí soul, reggae, hip hop i r'n'b. Nikdo z nich nenechá návštěvníky jen tak postávat v povzdálí.

00919707.gif

Na otevřené divadelní scéně připravíme divadlo pro děti, dále představíme Bohnickou divadelní společnost i s jejich novou hrou Leonce a Lena - Fragmenty.
Rychlejší tempo nadiktuje již šestinásobný mistr světa v hakisu a jeho neméně zruční kolegové z Footbag.cz, dále parta kluků s neuvěřitelnými kousky na jednokolkách a také šviháci s létajícím talířem z Freestylefrisbee.cz a po setmění fireshow. A hlavně: všechny zmíněné exhibice budou mít umístěný stánek v areálu akce, kde si návštěvníci můžou změřit své síly s přeborníky.

Nedaleko od tohoto dění bude DJ škola, kde tě zasvětí do tajů točících se koláčů již zmíněný DJ Bica a pár kroků odtud bude probíhat streetart workshop s podporou Graffneck.cz, kde nejen tobě skuteční mistři pouličního umění dokáží, že se nejedná jen o nesmyslné čmáranice a také zde dostaneš sprej do ruky a můžeš tvořit na připravené plochy.

Specialitou celého festivalu budou pozvané neziskové organizace, které se ti představí nejen formou interaktivních her.
Cílem celé akce bude zapojení skupiny sociálně izolovaných nebo ohrožených dětí do běžné komunity - a to díky mnoha aktivitám. Program bude připraven pro všechny věkové kategorie, i širokou veřejnost a doslova všichni se tak mohou aktivně zapojit a podílet se na tvorbě celého festivalu.
Festival je bez vstupného a otevřený všem!

autor: Press kit
Spustit audio