Liberatura o audioknihách

23. únor 2010
Liberatura

V dalším díle Liberatury jsme si povídali s Karlem Černoškem a Josefem Burkovským z vydavatelství Tympanum, které se specializuje na výrobu a prodej audioknih. Knihy už si dávno nemusíte vychutnávat jen v papírové podobě či na elektronických čtečkách - celý román si totiž můžete také stáhnout do přehrávače a poslouchat své oblíbené autory třeba při cestě do práce.

Jaké tituly vybírá vydavatelství Tympanum pro převedení do audiopodoby? A existuje nějaké dílo, na které by si netroufli?

Vydavatelství Tympanum založili v roce 2006 Josef Burkovský a Karel Černošek jako bývalí studenti, kteří sami s oblibou poslouchali mluvené slovo a rozhodli se vstoupit do světa knih. Mezi tituly jejich vydavatelství najdete světovou i českou beletrii, audioknihy pro děti a detektivky. Na jejich vytváření spolupracují s předními českými herci, režiséry a hudebníky.

autor: Karolína Demelová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.