Carlos Be: Všechno nejlepší, Phoebe Zeitgeist

8. leden 2013

Kultovní americký komiks o dobrodružstvích Phoebe Zeit-Geist, kterou unášejí a zachraňují nacisté, čínští nožní fetišisté nebo lesbické atentátnice, adaptoval Carlos Be jako divadelní hru, kterou uvede pražská MeetFactory pod názvem Všechno nejlepší, Phoebe Zeitgeist! Španělský spisovatel a režisér Carlos Be byl hostem ve studiu Radia Wave.

Studenti katedry alternativního a loutkového divadla uvádí druhý díl z triptychu spolupráce se španělským spisovatelem a dramatikem Carlosem Be. První společnou hru Valentýn už nějakou dobu potkáváme v programu NoD. Nová hra, Všechno nejlepší, Phoebe Zeitgeist! bude mít premiéru v pátek 11. ledna v MeetFactory. Hlavní postava hry symbolizuje hodnoty, které jsou ničené společností.

Carlose Be jsme se ptali na to, jak psal divadelní scénář z komiksu o dobrodružstvích Phoebe Zeit-Geist, a jak je spokojený s realizací hry pod vedením režisérky Apoleny Vanišové. Producentka Anna Vrbová, náš druhý host, přiblížila, jak představení vznikalo a jak bude vypadat závěrečný díl triptychu s názvem Prší krávy.

Spustit audio