David Jařab: Dál zkoumám propady v lidských životech

20. listopad 2012

David Jařab, někdejší umělecký šéf Pražského komorního divadla mluvil ve vysílání Radia Wave o svých inscenacích v Divadle Komedie. Hodnotil ukončenou tvůrčí etapu a odpovídal i na otázky ohledně svých novinek v ústeckém Činoherním studiu i pražském Divadle Na zábradlí.

Poslechněte si záznam živého vysílání, ve kterém David Jařab mluvil o svém vztahu ke středoevropské moderně, osamělých srdcích svých postav, které jsou „svědky vlastních osudů“, o grotesce, hudbě Ivana Achera i rozdílnosti vlastního rukopisu od režií Dušana Pařízka.

David Jařab (*1971) je český filmový a divadelní režisér a dramatik. Absolvoval JAMU, režíroval mj. v HaDivadle v Brně.V letech 2002 – 2012 pracoval jako umělecký šéf, režisér a autor Divadla Komedie. Natočil 2 celovečerní filmy, Vaterland - Lovecký deník a
Hlava-ruce-srdce
. Činoherní studio v Ústí nad Labem představilo na sklonku minulé sezony Jařabovu novou hru Artaud s podtitulem Malá komedie o velkém šílenství. Divadlo Na zábradlí premiérovalo na konči října v Jařabově režii hru Osamělá srdce.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio