Přísné bělmo v Karlin Studios

22. únor 2012

Abstrakce, strohost a minimalismus spojuje práce na výstavě s názvem Bělmo v Karlin Studios.

Laureát Ceny kritiky za rok 2010 Vladimír Houdek představuje rozměrná černobílá plátna s geometrickými motivy. Videoperformerka Sláva Sobotovičová je zastoupená pro sebe příznačnou kombinací projekce, stínohry a zvuku.

Podnět ke společné výstavě vzešel od Slávy Sobotovičové. Umělkyně, která se soustředí na médium videoperformance, pochází z Nitry a působí v Praze. Studovala na VŠVU v Bratislavě, SRU v Pensylvánii a na pražské AVU. V Karlin Studios promítá na úrovni podlahy dvě práce. V jedné pracuje s kombinací projekce a stínohry, ve druhé kombinuje minimalistické video se zvukovým záznamem.

02562942.jpeg

Zatímco Sláva Sobotovičová je iniciátorkou spolupráce v Karlin Studios, Vladimír Houdek je autorem názvu výstavy. K černobílým geometrickým abstrakcím se propracoval po předchozích barevnějších organických tvarech. Student ateliéru malby Vladimíra Skrepla se v poslední době soustředil na figurativní aspekty geometrických tvarů.

Výstavu Bělmo můžete navštívit až do 18. března a více informací o programu Karlin Studios najdete na www.futuraproject.cz.

Spustit audio