Radio Wave na Letní filmové škole

13. červenec 2011

Filmový svátek s neformální atmosférou, neotřelými filmy, workshopy a hosty světového formátu proběhne mezi 22. a 31. červencem v Uherském Hradišti!

37. ročník Letní filmové školy je ve znamení filmového ráje, do jehož středu se dostává samotný divák. Jsme jeho mediálním partnerem a také patronem klubu Mír! Po celý týden se můžete vlnit v rytmu Radia Wave s našimi DJs a užít si slam poetry a divadelní improvizaci Radia Ivo.

Opouštíme omezené prostory studia, které jsou pro volnomyšlenkářství a přelétavé múzy poněkud stísněné, a letíme oslavit léto do klubu Mír v Uherském Hradišti. Každý večer rozjedou DJs hudebních sety ve stylu Radia Wave. Začínáme ve 23:00 a party končí až v brzkých ranních hodinách. Nebude to ale jen o hudbě! V sobotu 23. července vás pobaví nekonformní soutěžní klání ve slam Poetry a ve středu 27. července svérázně převede rozhlasovou hru do scénické podoby divadelní spolek Radio Ivo.

02303074.jpeg

Díky dramaturgii Letní filmové školy můžete každým rokem konzumovat lahůdky světové i domácí kinematografie. Letošní ročník už své karty odkryl a jako dvě velká lákadla světové filmové scény přitáhl Aki Kaurismäkiho a Emira Kusturicu. Svou účast potvrdil také významný thajský režisér Apichatpong Weerasethakul. Výběr však nekončí u zavedených jmen, festival představuje také mladé nekonvenční tvůrce.

Program klubu Mír v režii Radia Wave:

Radio Wave DJ Sessions (od 23:00)
Pá 22. 7. - Veronika Mayerová (Modeschau) / Freddy Ruppert (Former Ghosts)
So 23. 7. - Jakub Joshua Johánek (Dubový High) / Petr Míkovec / Teamatique
Ne 24. 7. - Iva 8bitová (Scanner) / DJ Menšík
Po 25. 7. - Floex / Forest & Nikos p.K. (live act & dechové nástroje)
Út 26. 7. - Giardis (WavetroniQ) / Sen.Off
St 27. 7. - Blue Black (Drop Out) / Denoir
Čt 28. 7. - Maceo (Grundfunk) / Craig Duncan (Friday Ripple)
Pá 29. 7. - Pavel Zelinka / Tomáš Hoyer (Dark Wave)
So 30. 7. - Tomáš Turek (Factory Radia Wave) / Jiří Špičák

Slam poetry
Sobota / 23. 7. / 22:00–23:30
Specifický fenomén v prezentaci a vnímání poezie a performance, který vznikl v 80. letech v Chicagu. Soutěžící, tzv. slameři nebo též slamci a slamice, vystupují s vlastní poezií a bez jakýchkoli rekvizit, jsou limitováni třemi minutami a hodnotí je porota náhodně vybraných diváků. Klání se bude odehrávat ve dvou kolech a na vás bude pozvané slamce a slamice řádně podpořit a vybrat nejlepšího! Pozvání přijali Jan Jílek, Bohdan Bláhovec, Monika Serbusová, Mirek Kynčl, Zuzana Švierčková, Martin Philippi a Honza Kistanov. Moderátorem soutěžního večera bude Bob Hýsek.

Radio Ivo
Středa / 27. 7. / 22:00–23:30
Představení divadelního spolku Radio Ivo staví na svérázném převedení rozhlasové hry do improvizované scénické podoby. Odreagujte se uprostřed filmového týdne také inteligentním humorem! Radio Ivo (Johana Švarcová – Kazety, Petr Marek – Midi Lidi a Marian Moštík) možná znáte z oslavy pátých narozenin Radia Wave v MeetFactory. Čekejte nečekané, normální příběhy ze života. Trojice performerů vás zavede nejen do divadelních sfér a rozhodně vás nenechá chladnými!

autor: Radio Wave
Spustit audio