Radio Wave přijede do Olomouce vyloupit tvargle

2. prosinec 2013

Pokud chce rodák z Olomouce někoho ohromit, většinou si na pomoc vezme pětatřicetimetrový barokní Sloup nejsvětější Trojice nebo se začne ohánět faktem, že má Olomouc nejvíc historických památek hned po Praze. Vzpomínání na doby, kdy byla Olomouc hlavním městem Moravy, je v jejích obyvatelích stále živé. Na Radiu Wave nic podobného nečekejte.

V rámci Týdne ve městě si Olomouc představíme jako živé město s nejvyšším poměrem studentů k obyvatelům v České republice, které se pomocí festivalů a přehlídek řadí k atraktivním kulturním centrům České republiky.

Týden v Olomouci vyvrcholí v pátek tříhodinovým živým vysíláním z Přehlídky animovaného filmu, na kterou se každoročně sjíždějí nejenom fanoušci animace, videoartu a vizuálního umění, ale i čeští a zahraniční umělci. Letos to bude třeba průkopník počítačové animace Ernest Edmonds, který bude i jedním z hostů v našem improvizovaném studiu. Na rozhovor pro Radio Wave odchytneme třeba i bývalého ředitele Academia film Olomouc Petra Bilíka nebo Olgu Staníkovou z Muzea moderního umění.

V průběhu celého týdne se budeme věnovat i hudbě. Pustíme si olomoucké skupiny jako Nylon Jail nebo Narcotic Fields, olomouckou klubovou scénu pak představí hudební dramaturg Jazz Tibet Clubu Vladimír Foret, který do Olomouce v minulosti přivezl třeba indie rockovou kapelu Shearwater. I hanácká metropole má samozřejmě svoje problémy, v současnosti v jindy poklidném městě bují protesty proti stavbě mrakodrapu Šantovka Tower. Týden v Olomouci vnese světlo i do této kauzy.

Poslouchejte v pátek 6. prosince od 11:00!

autor: Jiří Špičák
Spustit audio