Skladby Václava Misaře v The Chemistry Gallery

28. květen 2012

The Chemistry Gallery se z pražské Malé Strany přestěhovala na Bubenskou v Holešovicích. Galerie, která se soustředí na tvorbu mladých autorů, zahájila své fungování v novém prostoru výstavou Václava Misaře s názvem Skladby. Současnou malbu mladého absolventa AVU The Chemistry Gallery prezentuje vedle ukázek prací streetartových umělců.

Se zástupci The Chemistry Gallery jsme mluvili o důvodech stěhování a plánech v novém působišti. Zajímal nás také smysl kombinace současné malby a street artu a výběr umělců zastupovaných The Chemistry Gallery.

Autor aktuální výstavy Skladby Václav Misař v rozhovoru naznačil hudební přesahy a souvislosti svých rozměrných maleb. Ty jsou v přízemí a prvním patře budovy Orco k vidění až do 24. června. Loňský absolvent Akademie výtvarných umění se soustředí zejména na architekturu a atmosféru obrazu. Pracuje s figurální malbou, abstrakcí i krajinou.

The Chemistry Gallery zůstane u mladé malby čerstvých absolventů AVU i s příští výstavou, která představí práci Tomáše Němce. Aktuální program galerie sledujte na www.thechemistry.cz.

Spustit audio