Uměním ke svobodě

7. květen 2012

V Domě U Kamenného zvonu můžete až do konce května navštívit výstavu Uměním ke svobodě. Tvůrci a zároveň kurátory jsou děti z dětských domovů, které měly možnost se účastnit uměleckých workshopů pořádaných občanským sdružením Audabiac.

Výstavu a činnost občanského sdružení přišli do Radia Wave představit Aneta Marková a Petr Nikl. Hlavním cílem workshopů je vytvářet pro děti z dětských domovů takové podmínky a prostředí, které je inspirují, motivují, rozvíjejí jejich tvůrčí fantazii a pozitivně ovlivňují jejich sebepojetí. Občanské sdružení Audabiac dlouhodobě spolupracuje s několika českými dětskými domovy, děti pravidelně jezdí na letní umělecké pobyty do malé vesničky v Provence a účastní se kratších workshopů během celého roku. Výsledky jejich práce si můžete prohlédnout na výstavě Uměním ke svobodě do 31.května.

Jedním z umělců, kteří s dětmi už několik let pracují je právě Petr Nikl. Ten navíc spolu s občanským sdružením Audabiac chystá velkolepou interaktivní výstavu v rakouském Linci.

Spustit audio