Hvězdou IX. MČR ve foosballe Jamal Allau

23. září 2010

O víkendu se v kladenském kulturním domě uskutečnilo IX. Mistrovství České republiky ve stolním fotbálku neboli foosballe. Na turnaj zavítala kompletní česká špička a pozvánku přijalo i několik skvělých hráčů z Evropy. Na Kladno se samozřejmě zajela podívat i sportovní redakce Radia Wave. POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s Janem Marešem a Ladislavem Křepelou o Foosballe

Už v pátek bylo jisté, že IX. otevřený republikový šampionát ve foosballe bude, co se týče účasti hráčů, povedenou akcí. Už do prvních dvou disciplín se přihlásilo shodně skoro 70 hráčů, včetně několika reprezentantů Polska, Maďarska, Slovenska nebo Německa. Hvězdou, která potvrdila své kvality, byl Němec marockého původu Jamal Allau.

Program celého šampionátu začal pátečním turnajem v penaltách a Goalie War. Jak penalty, tak válka brankářů se staly jednoznačnou záležitostí hlavního favorita turnaje. Jamal Allau za sebou nechal v obou disciplínách všechny své soupeře a s přehledem zvítězil. Ve válce brankářů před Josefem Egerem a v penaltách ve finále porazil Poláka Pawla Sielskiho.

00532895.jpeg

Právě Pawel Sielski byl druhým hráčem, který se výrazně zapsal do konečných tabulek IX. Mistrovství České republiky ve foosballe. Ke druhému místu z penalt a třetímu fleku z války brankářů přidal v sobotu ještě - společně s parťákem Filipem Kubiatowitzem - vítězství v turnaji dvojic. Republikový titul obhájila (druhým místem) dvojice Vojtěch Nykodym a Miroslav Mlejnek. Třetí místo celkově a druhé mezi českými týmy získala dvojice předloňských šampionů Marek Kopnický a Milan Reljič.
POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s Milanem Rejličem

I ženskou kategorii ovládly zahraniční hráčky. Celkové vítězství braly Maďarky Ivett Györe a Petra Szendei. Nejlepší český pár tvořila Pavlína Bartošová se Sylvií Vávrovou.

Nedělní část turnaje obstarala poslední disciplína - turnaj jednotlivců. Ten nemohl vyhrát nikdo jiný než Jamal Allau. Překvapením ale bylo až 25. místo mistra republiky ze tří předchozích let Ladislava Křepelky. Poprvé ve své kariéře se tak mistrem republiky v disciplíně jednotlivců stal Martin Dobyáš. Ženskou kategorii vyhrála Pavlína Bartošová.

autor: Lukáš Kosprt
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.