Sports Take o překonávání hendikepů

15. září 2010

Pětinásobný mistr světa a mnohonásobný mistr Evropy. Doma má také čtyři medaile z paralympijských her. Jiří Bouška prodělal dětskou mozkovou obrnu levé půlky těla. Dlouhodobě patří do absolutní světové špičky hendikepovaných cyklistů.

Jak se dostal k cyklistice? S jakými problémy se musí v tréninku vypořádat? Mluvili jsme také o letošní sezoně a především o velmi smolném mistrovství světa.

V šestnácti letech přeplavala Lenka Štěrbová kanál La Manche. Nejen o jejím výkonu se dozvíte v Rychlém přehledu.

Až do letošního světového šampionátu ve vodním slalomu dokázali čeští kajakáři získat pro samostatnou Českou republiku v závodě jednotlivců jen dvě bronzové medaile. Teď ze Slovinska přivezl Vavřinec Hradilek stříbro. Zajel svoji životní jízdu?

Zatím letos vyhrál, co mohl. Přemožitele nepoznal na závodech světového poháru, ani na právě skončeném mistrovství Evropy v portugalském Montemor-o-Velho. Řeč je o veslaři Ondřeji Synkovi. Evropský šampionát hodnotil jeho osobní trenér Milan Doleček.

Čeští moderní pětibojaři patří dlouhodobě do světové extratřídy. Na mistrovství světa, které hostila Čína, se jim ale tolik nedařilo. Proč? Šampionát komentoval lídr českého týmu Ondřej Polívka.

Jezdci Formule 1 si to rozdali v Itálii, závodníci rally ve Vyškově a v Japonsku – všechno sledoval Honza Dvořák.

Pásy mistra světa organizací WBO a IBF v těžké váze obhájil boxer Vladimir Kličko, když knockoutoval Nigerijce Samuela Petera. V krátkém rozhovoru ukrajinský boxer komentuje zápas a také slovní útoky Davida Haye.

V Ostravě český tým po dramatickém boji vyhrál ostře sledovaný čtvrtfinálový souboj stolních tenistů v soutěži družstev evropského šampionátu. S ruským výběrem otočil nepříznivý stav a zvítězil 3:2 na zápasy. Jaká byla nálada v českém týmu před zápasem?

autor: Sports Take Team
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.