Foodbloggerka Veronika Kokešová: Nesnažím se nikoho kopírovat

8. prosinec 2014

„Pytel s foodblogy se v Česku roztrhl zhruba v posledních dvou letech. Tyhle blogy u nás nemají takovou tradici jako ve světě. Pomalu se k tomu ale dostáváme a konkurence začíná být veliká,“ říká Veronika Kokešová, kterou jsme si pozvali do pořadu Za vodou. Veronika aktuálně zvítězila se svým projektem MENU domů v anketě Křišťálová lupa.

„Můj foodblog se od těch ostatních asi nejvíc odlišuje tím, že tam má videa. Většina bloggerů fotí a k tomu píšou, ale já k tomu dělám ještě videa. U vaření je popis jedna věc, nicméně pokud je ta akce a konzistence vidět přímo, tak to přeci jenom líp pochopí, jakým způsobem mají postupovat.“ Veronika tvrdí, že žádnou inspiraci v zahraničí ani jinde nečerpá, protože by měla tendenci se se vším srovnávat a všem se vyrovnávat. Proto se věnuje jenom svým věcem.

Je důležité, aby člověk, který chce dělat dobrou gastronomii, měl i formální vzdělání v tomto oboru? Jakou úroveň mají televizní kuchařské show a proč je v českých restauracích tak málo šéfkuchařek? Poslechněte si rozhovor s Veronikou Kokešovou.

Veronika Kokešová je čerstvá vítězka ceny Křišťálová lupa v kategorii One (wo)man show za projekt MENU domů. Tentýž projekt se umístil na druhém místě v kategorii Zájmové weby. Je také Blogerkou roku 2013 v kategorii FOOD a absolutní vítězkou Food Blogu Roku 2013. Veronika vystudovala Vysokou školu hotelovou a v současnosti také působí jako moderátorka v pražském rádiu Expres FM.

autoři: Bára Šichanová , Martin Melichar
Spustit audio