Kateřina Rathouská: Rozhlas je celý můj profesní život

21. duben 2014

Kateřina Rathouská je autorkou projektu Minutové hry. Stála u zrodu pořadu Čajovna na stanici Vltava, který se vysílá už od roku 2002. Píše divadelní recenze, rozhlasové hry, pohádky, fejetony, na ČRo Plus moderuje pořad Trendy. Dříve pracovala v České televizi, kde moderovala hudební pořad „60“.

„Dneska jsou nároky jak na dramaturgy, tak na redaktory o dost vyšší, než byly tehdy. Například u rozhlasových her můžeme dnes sledovat trendy zkracování. Dřív se na mezinárodních festivalech poslouchaly hry ve stopáži až devadesát minut, dneska jsou hry do šedesáti minut,“ říká Kateřina Rathouská k proměnám rozhlasové práce. Podle ní má Český rozhlas na české mediální scéně stále velmi dobré postavení. „Na všechny pořady nebo minutové hry, které dělám, dostávám stále hodně ohlasů. Zdá se mi, že lidé stále znají značku Český rozhlas a podstatná část z nich ho také poslouchá. Pokud budeme nabízet kvalitní obsah, tak na trhu uspějeme.“

Poslechněte si celý rozhovor, ve kterém se mimo jiné dozvíte celou genezi projektu minutových her nebo to, zda se dá po dvaceti letech z rozhlasu vůbec ještě odejít.

autoři: Robert Candra , Martin Melichar
Spustit audio