Lucie Tomášková: Makrobiotika je selský rozum
Stravovací návyky lidé často mění z etických, ale hlavně ze zdravotních důvodů. Nejinak tomu bylo u Lucie Tomáškové, které hrozila rakovina. Úplně obrátila svůj životní styl a z kancelářské reklamní manažerky se stala manažerkou a šéfkuchařkou ve své vlastní restauraci v Teplicích. Lucie je jednou z mála českých specialistů v oboru makrobiotiky.
Co přesně znamená žít jako makrobiotik? Jak velký vliv má stravování na stránky našeho života, včetně třeba té duchovní? Jak vnímá Lucie nabídku zdejších obchodů a co si myslí o velmi populářních televizních kuchařských show? A proč je pojem šéfkuchařina stále spíše mužkou dominantou?
Lucie Tomášková – v roce 2007 založila v severočeských Teplicích makrobiotickou restauraci Zahrada, kde je dnes šéfkuchařkou a manažerkou. O makrobiotice přednáší, pořádá kurzy vaření a workshopy. Letos získala ocenění Osobnost ústeckého kraje za rok 2012.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka