Lucie Tomášková: Makrobiotika je selský rozum

11. listopad 2013

Stravovací návyky lidé často mění z etických, ale hlavně ze zdravotních důvodů. Nejinak tomu bylo u Lucie Tomáškové, které hrozila rakovina. Úplně obrátila svůj životní styl a z kancelářské reklamní manažerky se stala manažerkou a šéfkuchařkou ve své vlastní restauraci v Teplicích. Lucie je jednou z mála českých specialistů v oboru makrobiotiky.

Co přesně znamená žít jako makrobiotik? Jak velký vliv má stravování na stránky našeho života, včetně třeba té duchovní? Jak vnímá Lucie nabídku zdejších obchodů a co si myslí o velmi populářních televizních kuchařských show? A proč je pojem šéfkuchařina stále spíše mužkou dominantou?

Lucie Tomášková – v roce 2007 založila v severočeských Teplicích makrobiotickou restauraci Zahrada, kde je dnes šéfkuchařkou a manažerkou. O makrobiotice přednáší, pořádá kurzy vaření a workshopy. Letos získala ocenění Osobnost ústeckého kraje za rok 2012.

autoři: Robert Candra , Martin Melichar
Spustit audio