Zpoždění o sexu, erekci a výmluvách

8. říjen 2010

Je důležitý a moc se o něm nemluví. Většina Čechů je s ním spokojená. Co ale říkají ti, kteří s ním mají problémy? Zpoždění se věnovalo sexu. Zajímalo nás všechno – Co chtějí ženy a co muži? Co se ve vztahu děje, když sex nejde? A na co se podle zkušenosti sexuologů vymlouvají muži, když na milování nemají chuť?

75 % Čechů je spokojeno se svým sexuálním životem. Ukázal to výzkum společnosti STEM/MARK, který vznikl ve spolupráci se sexuologickým ústavem 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Na otázky o sexuální a partnerské spokojenosti odpovídalo přes 1600 mužů a žen ve středním věku. Výsledky jsme komentovali s urologem Viktorem Vikem a bavili jsme se i poruše erekce. Co ji způsobuje a jak se léčí?

O sexualitě českých žen a mužů jsme se bavili se Zlatkem Pastorem ze Soukromého sexuologického centra v Praze. Jak se mění sexualita žen a co na to říkají muži? Z jakého důvodu nejčastěji české ženy souloží a v kolika letech jsou muži na vrcholu svých sexuálních sil? A co se děje potom?

Společnost pro plánování rodiny a sexuální výchovu se zabývá hlavně osvětou. Aby se minimalizoval počet nechtěných těhotenství, vzdělává dospělé i mládež. Její ředitelky Zuzany Prouzové jsme se ptali kdy a jak se o sexu bavit s dětmi, v čem mladí tápou, jaké mají otázky. Naší pozornosti neušla ani diskutovaná sexuální příručka.

Jak je to se sexuální výchovou ve světě? Bývá nedostatečná, někde zůstává v rukou církve nebo je nepovinná. Často s ní nejsou spokojeni ani mladí. Získávají základní informace od kamarádů nebo z internetu, což odborníky děsí. Nahlédněte do základního přehledu sexuální výchovy v evropských zemích, Rusku a USA.

Spustit audio