VIDEO: speciál Martina Veselovského s celostátními lídry

4. říjen 2013
Speciál Martina Veselovského

Budoucnost dolu Paskov, průhledné zadávání veřejných zakázek, kanál Dunaj–Ondra–Labe nebo osud druhého pilíře penzijní reformy. To byla hlavní témata první velké předvolební debaty na Radiožurnálu.

Pozvání Martina Veselovského do studia přijali Lubomír Zaorálek z ČSSD, Miroslava Němcová z ODS, Miroslav Kalousek z TOP 09, Vojtěch Filip z KSČM, Andrej Babiš za hnutí ANO, Martin Pecina z SPOZ a Pavel Bělobrádek z KDU-ČSL.

„Téma dnešní debaty by se dalo shrnout pod otázku: Jak se změní Česká republika po volbách?“ naznačoval už před začátkem přenosu moderátor Martin Veselovský.

Čtěte také

„Diskutovalo se o velmi zajímavém kompendiu nejrůznějších témat,“ shrnuje po přenosu komentátor Českého rozhlasu Petr Nováček. „Ten, kdo se díval, je poučen nejen o tom, co si politické strany myslí o důležitých tématech, ale i o tom, co je to politický projev.“

Celou diskusi si poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku, nebo v našem iRadiu. K dispozici vám kdykoliv je i videozáznam debaty.

Tato debata je první ze dvou velkých předvolebních diskusí Martina Veselovského s celostátními lídry stran, které kandidují ve volbách. Ta druhá se uskuteční těsně před začátkem voleb, konkrétně 25. října od 12.30 do 13.59.

autoři: mav , als
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.