Lubomír Zaorálek: Budeme chtít audit hospodaření OKD

Během dnešního dne jste mohli ve vysílání slyšet Den s lídrem. Jan Pokorný strávil celý pátek s místopředsedou ČSSD Lubomírem Zaorálkem v Moravskoslezském kraji. Jak vypadalo jednání se zástupci nájemníků OKD? A co si Lubomír Zaorálek myslí o české zahraniční politice? I tyto otázky padly ve Dvaceti minutách Radiožurnálu po 17. hodině.

Jednání Lubomíra Zaorálka se zástupci nájemníků OKD se konalo za zavřenými dveřmi. O čem se tedy jednalo? „Podařilo se snížit cenu, za kterou by mohly být byty prodané. Jde o částky výrazně nižší než tržní,“ popisuje s tím, že by zatím mohlo jít spíš o pilotní projekt s omezeným počtem bytů.

„Doufáme, že se z toho stane trvalejší proces,“ dodává a zároveň připomíná, že hornictví je profese, která Moravskoslezský kraj živila. „Požaduji, aby se udělal audit hospodaření OKD. Pokud uspějeme ve volbách, je to první věc, kterou budeme chtít udělat,“ tvrdí Lubomír Zaorálek.

Čtěte také

Moderátor Jan Pokorný se ptal také na zahraniční politiku České republiky, kterou Lubomír Zaorálek kritizuje. „Česká republika se stává komickou tím, že je tak malá, ale přitom se její představitelé nedokážou domluvit,“ připomíná. „Česká republika přestala být srozumitelná. Tím jsme se vyloučili z relevantní evropské debaty,“ zmiňuje.

Bude ČSSD po volbách spolupracovat s KSČM? Proč kritizuje výroky Andreje Babiše o financování předvolební kampaně? I to jste mohli slyšet.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: jap , šše
Spustit audio