Chci vést stát jako soukromou firmu, zopakoval Andrej Babiš na Radiožurnálu

Budu jiný politik. I to Andrej Babiš, lídr hnutí ANO, slibuje na Radiožurnálu v rozhovoru s Janem Pokorným. „Budu říkat stejné věci před volbami i po volbách, nezapomenu na voliče, nebudu lhát a nebudu krást,“ dodává.

V rozhovoru, jímž vyvrcholil den, který s ním strávil moderátor Jan Pokorný, Andrej Babiš zároveň zopakoval svou tezi o státu jako soukromé firmě. „Chtěl bych stát řídit jako rodinnou firmu,“ říká. „Stejně jako já vedu Agrofert ve prospěch Agrofertu, měli by politici řídit stát ve prospěch občanů.“

Čtěte také

Úspěšně řídit firmu, to znamená generovat zisk. Copak úkolem státu je generovat zisk? I na to se Jan Pokorný Andreje Babiše zeptal. Zajímalo ho třeba i to, jaké konkrétní kroky plánuje po volbách – pokud v nich jeho hnutí uspěje.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: jap , als
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.