Zadaří se fotbalové reprezentaci pod novým trenérem? Ptali jsme se za vás

„Věřím, že český fotbal půjde nahoru.“ I to – konkrétně z úst komentátora Jaromíra Bosáka – zaznělo ve fotbalovém speciálu Radiožurnálu, do nějž si moderátorka Helena Šulcová kromě už zmíněného komentátora pozvala i nového trenéra fotbalové reprezentace Pavla Vrbu, šéfa Fotbalové asociace Miroslava Peltu a manažera národního týmu Dušana Fitzela.

O novém trenérovi národní fotbalové reprezentace Pavlu Vrbovi se často mluví jako o nejlepším českém kouči současnosti. „Nemám takové řeči rád,“ říká oceňovaný trenér. „Úspěch trenéra totiž nezávisí jen na něm samotném, ale i na hráčích, klubu a všech lidech, kteří v klubu pracují,“ je přesvědčen muž, který dostal od fanoušků jasný úkol – spasit český fotbal.

Čtěte také

„Pavlu Vrbovi rozhodně nezávidím. Výbornými výsledky v Plzni si na sebe ušil bič, jeden realizační tým navíc nikdy není zárukou úspěchu, závisí totiž i na hráčích, s nimiž hrajete,“ upozorňuje komentátor Jaromír Bosák. „Sport je navíc opravdu nevypočitatelný – a velká láska se může vždy změnit v cit úplně opačný,“ naznačuje, že nadšení fanoušků z nového trenéra nemusí být věčné.

„Čeští fanoušci jsou výrazně kritičtější než ti v zahraničí a fandí jen tehdy, když se daří,“ připojuje se Miroslav Pelta. Právě nový trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba to podle něj má změnit. „Každý, koho jsem se ptal, mu věří,“ říká.

Co podle něj bylo hlavní příčinou českého neúspěchu v kvalifikaci na mistrovství světa? I na to v rozhovoru s Helenou Šulcovou odpovídali Miroslav Pelta a manažer národního týmu Dušan Fitzel. Pavel Vrba naznačil, podle čeho se bude rozhodovat při nominaci hráčů na reprezentační zápasy a všichni společně prozradili, co očekávají od kvalifikace na mistrovství Evropy.

Celý speciál si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , als
Spustit audio