Šetřit můžeme jinde než na sociálních dávkách, myslí si Miloslava Vostrá

Vláda se dohodla na podobě státního rozpočtu pro rok 2015. „Rozpočet je stavěn na optimistickém výhledu,“ hodnotí Miloslava Vostrá, místopředsedkyně sněmovního rozpočtového výboru a poslankyně za KSČM.

Podle Miloslavy Vostré obsahuje státní rozpočet prvky, které jsou v souladu s programem KSČM. „Vzbuzuje však pochybnosti o prorůstových opatřeních. Naši poslanci k němu přistupují s opatrností,“ popisuje a současně upozorňuje, že návrh státního rozpočtu zatím poslanci nemají k dispozici.

Čtěte také

„Otázka je, jestli rozpočet počítá také s nepříznivými vlivy ekonomiky,“ zamýšlí se Miloslava Vostrá. Navíc připomíná, že zvýšený příjem by bylo dobré investovat a pomoci tak malým a středním podnikatelům.

„Mohly by být realizovány protipovodňové projekty, opravy silnic a mostů,“ uvádí například Miloslava Vostrá. Podle ní by podobné zakázky pomohly rychlejšímu nástupu ekonomiky.

Souhlasí se zavedením třetí sazby DPH? A jak se dívá na nápad zavést v Česku kurzarbeit? Ptal se Martin Veselovský Miloslavy Vostré po 17. hodině.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: mav , šše
Spustit audio