Úmrtí učitelky je tragédie. Šikana na malešické průmyslovce byla lidsky hrozná, hodnotí náměstek primátorky

Několik studentů průmyslové školy v pražských Malešicích šikanovalo učitelku. Ta následně zemřela. Vedení školy popírá, že by úmrtí mělo nějakou souvislost se šikanou. Námětek pražské primátorky pro oblast školství Petr Dolínek z ČSSD odmítá situaci hodnotit.

„Nejsem odborník,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Helenou Šulcovou s tím, že žádá inspekci a policii, aby ho informovali, co se stalo.

„Se šikanou je to těžké,“ uznává a připomíná zjevnou ztrátu důvěry mezi dětmi ve třídě a třídním učitelem. Svědkem šikany totiž podle na internetu zveřejněných videí se zjevně stala celá třída. „Šikana, to je citlivá záležitost, děla se na vojně, děje se na pracovišti a mnohdy může poznamenat oběť na celý život,“ připomíná.

Čtěte také


Očekávám, že pan ředitel zahájí správní řízení vedoucí k vyloučení žáků. Ale nemůžeme mladé lidi vyhodit na ulici. Město je připraveno komunikovat se žáky a s jejich rodiči o tom, jak dál.

Uznává ovšem, že vedení školy nemuselo o šikaně vědět. „Šikanovaný to nepřizná, neumí s násilím bojovat,“ míní a dodává: „Ředitel má složitou situaci – musí znát svou školu, účetnictví, rozpočty, výuku, jídelnu, škola má i bazén a ubytovnu.“

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , šše
Spustit audio