Miroslav Pelta o titulárním sponzoru české fotbalové ligy: Splnili jsme všechny podmínky čínské strany

Závěr jarní části fotbalové Synot ligy vzbuzuje otázky. Debatovalo se o zápase mezi Jabloncem a Příbramí, po kterém se posledně jmenovaný tým zachránil v lize, další kauzou jsou opilí rozhodčí během fotbalového utkání. Není toho na předsedu Fotbalové asociace České republiky Miroslava Peltu příliš?

„V celém soutěžním ročníku padlo nejvíce gólů za posledních X let, stouply návštěvy, vylučuji jakoukoliv korupční kauzu,“ říká v rozhovoru s moderátorkou Helenou Šulcovu. A co se týče kauzy rozhodčích, tak přiznává, že to nebyla česká, ale celosvětová ostuda.

„Nebyla asociace, která by nevěděla o tom, co se na úrovni českého profesionálního fotbalu stalo, což je neomluvitelné,“ říká. A jak dalece tyto skandály komplikují hledání nového titulárního sponzora?

„Když chcete na nějaký produkt získat velké prostředky, tak potřebujete ten produkt umět nazdobit, připravit, aby o něj byl velký zájem,“ míní.

Dodává také, že získat v českých podmínkách titulárního partnera v řádech desítek milionů korun není jednoduché ani v době, kdy by žádný problém nebyl. „Nejhorší pro český fotbal by bylo, kdyby došlo k prokázání, že je někde nějaká korupce nebo ovlivňování zápasů. To se v českých poměrech na profesionální úrovni neděje,“ připomíná.


Přeji si, aby trenérem v další kvalifikaci na MS 2018 v Rusku byl Pavel Vrba

A co se týče titulárního sponzora, tak připouští, že jedná s čínskou firmou. „Z naší strany jsou splněny všechny podmínky čínské strany. Teď řešíme to, co se týče vysílání českého fotbalu do Číny,“ nastiňuje.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , prh
Spustit audio