Andrej Babiš: Jsem nezkorumpovatelný. Stokrát opakovaná lež se stává motorem demonstrací

Andrej Babiš se chystá na společnou večeři s prezidentem Milošem Zemanem. Chce ho při té příležitosti informovat, jak se vyvíjí jednání o vládě se sociálními demokraty. „Intenzivně každý den jednáme,“ řekl premiér v demisi a předseda hnutí ANO Andrej Babiš ve Dvaceti minutách Radiožurnálu s tím, že těžká jednání očekává především ohledně daní.

„Nechceme sektorové daně, ani daně navyšovat. Potřebujeme stabilní, předvídatelné daňové prostředí,“ vysvětluje Babiš, podle kterého minulá vláda snížila daně, protože se předtím hodně vybralo. „Proto máme jedny z nejlepších veřejných rozpočtů v Evropě a ostatní nám to závidějí,“ dodává.

Ohledně vyjednávání o vládě se hnutí ANO s komunisty dostalo do problematického bodu, s SPD zase panují rozdílné názory o setrvání v Evropě. „Chceme se podílet na reformě Evropy, prosazovat naše zájmy, proto jsou úvahy o vystoupení nesmysl. Zásadně by to poškodilo ekonomiku,“ připomíná.

V této chvíli tak podle něj vláda s KSČM a SPD není na stole. Hnutí ANO naopak intenzivně vyjednává s ČSSD, a to do 10. dubna.


Velká Británie je náš spojenec, jsme solidární.Andrej Babiš

Připomíná také, že byl úspěšný ministr financí a za celou politickou kariéru nemá podle svých slov žádnou aféru a problém. „Jsem nezkorumpovatelný, a to je hlavně problém, proč na mne útočí systém, který tady byl vybudován,“ nastiňuje.

Stokrát opakovaná lež se podle jeho slov stává motorem demonstrací. „Zásadně to odmítám,“ uzavírá.

autoři: jap , prh
Spustit audio