Dan Ťok z hnutí ANO: Rád bych, abychom našli cestu a v klidu dovládli

Předsednictvo hnutí ANO jednalo o situaci ohledně restrukturalizace policie. Andrej Babiš podotkl, že předpokládá, že ministr vnitra nepodepíše dříve, než se odehraje zítřejší dohodovací řízení šéfů koaličních stran. Jinak by podle něj šlo o závažné porušení koaliční smlouvy. Pokud ale reformu podepíše, skončí hnutí ANO ve vládě? „Nerad bych spekuloval,“ říká ministr dopravy za hnutí ANO Dan Ťok.

„Jde o to, abychom všichni dodržovali koaliční smlouvu, bylo by dobře, abychom si to na Bezpečnostní radě a při koaličním vyjednávání vydebatovali a shodli se, že nám jde o něco víc,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Karolínou Koubou.

Připomíná také, že v případě ostatních resortů se koaliční smlouva dodržuje, a nevidí nic špatného na tom, že by měla být plněna i v tomto případě.

Dodává také, že by rád, aby našli cestu a v klidu dovládli. „To, co je cenné na této vládě, je, že nemá žádné skandály, že vládne stabilně pro občany, což bychom měli cenit a udržovat,“ upozorňuje.

Další letecká linka Šanghaj - Praha

Ministr odlétá s premiérem Bohuslavem Sobotkou do Číny, aby dojednal podrobnosti mezivládní smlouvy ohledně civilního letectví. „Má se spouštět další linka, která by měla spojit Šanghaj s Prahou,“ říká s tím, že chce český průmysl podpořit například prodejem speciálních malých letounů, který by měli dodávat čeští výrobci.

„Rádi bychom podpořili české dodavatele na čínském trhu, podmínky v Čině jsou takové, že pro dojednávání byznysu potřebujete jednání na vládní úrovni. Tohle je podpora, kterou chceme poskytnout.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: kko , prh
Spustit audio