Fond ohrožených dětí jedná o dluzích. Uvažujeme o prodeji dvou klokánků, připouští Jan Vaněk

Předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková rezignovala na svůj post. Nahradil ji Jan Vaněk, který vedl klokánek ve Štěrboholích. Podle jeho slov dosud nebyly vyčerpány všechny možnosti vyjednávání. Jedná tedy například s Pražskou správou sociálního zabezpečení, které provozovatel klokánků dluží částku kolem 25 milionů korun.

„Jednáme o řešení,“ říká k vyjednávání se zástupci Pražské správy sociálního zabezpečení Jan Vaněk v rozhovoru s moderátorkou Karolínou Koubovou. Fond ohrožených dětí chce především dosáhnout odpuštění penále a dohody o novém splátkovém kalendáři.

Hlavním úkolem Fondu ohrožených dětí je oddlužení, aby klokánky dosáhly na dotaci ve výši 11 milionů korun. Vyjednává se proto také o zastavení exekuce a samotný Fond ohrožených dětí uvažuje o prodeji dvou domů – klokánků v Prostějově a v Kroměříži.

V Prostějově podle informací Jana Vaňka děti nejsou, počet dětí, kterých se dotkne prodej budovy v Kroměříži, však není schopen uvést. „Doufám, že děti nebudou muset klokánky opouštět,“ komentuje celou situaci a připouští, že do budoucna se síť klokánků změní.

Půjdou děti ze zrušených klokánků do náhradní rodinné péče? A jak hodnotí Jan Vaněk zásluhy Marie Vodičkové, která se zasahovala za práva dětí v Česku? I na to se ptala moderátorka Karolína Koubová ve Dvaceti minutách Radiožurnálu krátce po 17. hodině.

Jan Vaněk, nový předseda Fondu ohrožených dětí

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: šše , kko
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.