Jakub Michálek: Jednání s hnutím ANO nemá smysl, neplní své sliby

19. duben 2018

Řídit policii jako vlastní firmu? To v případě premiéra nejde, říká předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek, kterému se nelíbí, že do čela parlamentní komise pro kontrolu GIBS zasedne poslanec za hnutí ANO Jiří Mašek.

„Je snad i horší, když tam Andrej Babiš má svého člověka, než když tam seděl komunista, který byl jeho koaličním partnerem,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorem Janem Moláčkem.

Jednání s hnutím ANO také podle něj nemá smysl – pořád jenom lži, neplní své slovo, a pak se těžko s nimi na něčem dohaduje.

„Všichni předsedové klubu v Poslanecké sněmovně se dohodli na tom, že kontrolní komise, které mají dohlížet nad vládou a jak úkoluje bezpečnostní sbory, budou vedeny opozicí. A zase tam došlo k tomu, že tento závazek byl porušen,“ popisuje.

Pořád tak podle něj pokračuje koalice hnutí ANO, SPD a komunistů, a jako názorný příklad uvádí nedávnou volbu dozorčí rady Státního fondu pro dopravní infrastrukturu, do kterého Piráti jmenovali Miloslavu Pošvářovou.

„Kvůli hlasům hnutí ANO se tato renomovaná odbornice a významná protikorupční bojovnice, která upozornila řadu pochybení při výstavbě dálnic v minulosti, do tohoto kontrolního orgánu, který kontroluje výstavbu a investice do českých dálnic, prostě nedostala,“ uzavírá.

autoři: prh , Jan Moláček

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.