Karel Schwarzenberg: Koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL? To bude hrozný slepenec

Jak dlouho bude Karel Schwarzenberg předsedou TOP 09? A kdo by ho mohl v čele této strany vystřídat? Také na to se ptala moderátorka Veronika Sedláčková právě Karla Schwarzenberga ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

„Pokud mi to zdraví dopřeje, budu stát v čele TOP 09 ještě hodně let,“ odpovídá Karel Schwarzenberg a připomíná, že člověk nikdy neví. Rozhodnutí, zda půjde do příštích voleb, tak záleží především na jeho zdravotním stavu.

Čtěte také

Mohl by jej nahradit Miroslav Kalousek? „Ten stojí v první řadě, ale jsme demokratická strana,“ zdůrazňuje Karel Schwarzenberg s tím, že sami členové TOP 09 si zvolí toho, koho budou považovat za nejlepšího.

Karel Schwarzenberg také okomentoval povolební situaci. Právě volby totiž podle něj ukázaly, že TOP 09 patří mezi stabilizované politické strany. Budoucnost a možnou koalici ČSSD, KDU-ČSL a ANO nepovažuje za rozumné řešení. „Bude to hrozný slepenec,“ zamýšlí se a zároveň dodává, že počítá s předčasnými volbami.

Jak se dívá na finanční vyrovnání s církvemi? A proč si není jistý, kde na politickém spektru stojí hnutí ANO? I o tom se mluvilo ve středečních Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: ves , šše
Spustit audio