Lháři ve fraku každý uvěří, piráti se nepřetvařují, říká Lukáš Černohorský

Mají 21 zastupitelů, poprvé v historii strany budou mít svého starostu a dostali se do vedení města Brno. Řeč je o České pirátské straně. Jak hodně stranu změnily výsledky komunálních voleb? „Piráti zůstávají stále stejní,“ odpovídá předseda České pirátské strany Lukáš Černohorský v rozhovoru s moderátorkou Helenou Šulcovou.

„U nás rozhodují krajská sdružení, nebudeme do jejich záležitostí zasahovat. Fungujeme decentralizovaně, aby lidé řešili konkrétní problémy,“ odpovídá na otázku, zda se zastupitelé pirátů v Praze budou muset radit s vedením strany. „Začínáme se soustředit na volby krajské, ale také na blížící se parlamentní volby,“ dodává.

Čtěte také

Do voleb do Poslanecké sněmovny půjdou piráti samostatně, v některých otázkách se podle něj rozcházejí i se Stranou zelených. „Na komunální úrovni jsme schopni nalézt společná slova, ale už se rozcházíme na celorepublikových tématech, nejsme například úplnými odpůrci jaderné energetiky,“ vysvětluje.

A změní piráti po komunálních volbách svou image? „Lháři ve fraku každý uvěří. Vystupujeme tak, jak jsme zvyklí a jak nás rodiče vychovali, lidé vědí, co od nás mohou čekat,“ říká s tím, že piráti se nepřetvařují a to, co chtějí udělat, řeknou dopředu.

Jak vychází s bývalým předsedou strany Ivanem Bartošem? Co se budou snažit zastupitelé za piráty ve městech a obcích prosadit? Poslechněte si záznam Dvaceti minut Radiožárnálu.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , prh
Spustit audio