Lída Rakušanová komentuje útoky na ženy v Německu: Média selhala kvůli politické korektnosti

Silvestrovské oslavy se v Kolíně nad Rýnem, Hamburku a Stuttgartu proměnily v šok. Němečtí politici odsoudili útoky na stovky žen, které byly osahávány a napadávány skupinami mužů. Přitom média informovala o případech až 4. ledna.

„Vypadá to na organizovanou činnost,“ domnívá se novinářka a komentátorka Lída Rakušanová v rozhovoru s moderátorkou Helenou Šulcovou, byť podle německé policie veškeré útoky vyplynuly ze situace a organizované nebyly. Komentátorka však připomíná, že k útokům došlo ve třech městech, což by odpovídalo spíš organizované akci.

Podobné typy útoků si dosud nikdo nedokázal představit, protože k nim došlo v zaplněných městech. „Skupiny mužů se vydaly do davů lidí oslavujících nový rok. Když se mezi ně dostaly, obklopily ženy a vytvořily takovou hradbu, že je bezpečnostní kamery nezachytily. Ženy neměly možnost utéct,“ shrnuje Lída Rakušanová dosud známé informace.

Čtěte také

Německý ministr vnitra kritizoval přístup policie a v médiích se o incidentech začalo psát až 4. ledna. „Byla tu zřejmě obava, že by se tyto informace mohly spojovat s uprchlickou vlnou. Média by tak podporovala princip kolektivní viny,“ soudí s tím, že za obtěžováním žen klidně může stát „banda z Itálie“.

Lída Rakušanová v rozhovoru pro magazín eRko

V Němcích dle jejích slov sílí podezření, že se o migrační vlně a kriminalitě s ní spojené nedozvídají vše. „Policie snad ani nepoužívá houkačky, když jezdí do uprchlických táborů, kde jsou ubytováni převážně mladí muži. Ti se tam perou permanentně a to se od sousedů proslechne,“ tvrdí Lída Rakušanová.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , šše
Spustit audio