Máme prodáno 70 % vstupenek, náklady by měly být pokryté, říká organizátor hokejového MS Petr Hrubec

Jágr, Crosby, Malkin – taková známá jména se objeví na hokejovém mistrovství v Česku. Jak poslední chvíle prožívají organizátoři? „Jsme nervózní a nevíme stále, jak vše dopadne, ale snažíme se dělat maximum,“ říká zástupce generálního sekretáře hokejového mistrovství Petr Hrubec.

Práce na zónách pro fanoušky se ještě dokončují, ale hokejové haly jsou připravené a probíhají na nich tréninky. „Kromě Kanady máme zde všechny týmy, myslím si, že hráči jsou spokojeni,“ vysvětluje.

Organizátoři připravili nové zázemí pro hráče – malou halu a vesničku. Nejlepší šatnu má vždy domácí tým – tedy čeští hokejisté, pak Švédové a v Ostravě Rusové. Každý z týmu má rád nějakou libůstku, například naší hokejisté rádi jedí.

„Když je trénink, tak si mohou dovolit dát něco těžšího, v den zápasu spíše těstoviny, zeleninu,“ přibližuje. Jídelníčky se musejí dávat dopředu, protože je schvaluje mezinárodní federace a zdravotníci.

Čtěte také

Některé vstupenky se pohybují mezi 1500 a 1800 korun. Nebyla cena přemrštěná? „Jde o jediný zdroj příjmů, nechtěli jsme ceny podcenit ani přecenit. Máme prodáno 70 procent, ještě nevyděláváme, ale náklady bychom mohli mít pokryté,“ podotýká.

Upozorňuje také, že některé vstupenky mají mnoho znaků, které znemožňují padělání. „Ale náš národ je vynalézavý,“ dodává.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , prh
Spustit audio