Markéta Adamová z TOP 09: Hlavním ohrožením na naší politické scéně je hnutí ANO a kumulace moci

Pražská TOP 09 prý odmítne nabídku na vytvoření koalice s ČSSD a hnutím ANO. Tento postoj podporuje i nově zvolená místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová. Podle jejího názoru by nešlo o pevné seskupení.

„Je nešťastné, že Praha postrádá dobré vedení,“ říká tato zastupitelka za Prahu 8. Hnutí ANO podle ní ukázalo na svou nekompetentnost. „Do takové koalice bychom neměli jít,“ tvrdí o možné dohodě s ČSSD a hnutí ANO. „Nechceme projekt na několik měsíců, jaké jsme viděli teď,“ vysvětluje.

Praha navíc začíná připravovat rozpočtové provizorium. „Pražské části se nebudou moci připravovat na dlouhodobé plány, strategické investice,“ poukazuje dopad dění na magistrátu.

Na postu místopředsedkyně TOP 09 se vymezuje vůči hnutí ANO. „Je nutné neustále připomínat, co je hlavním ohrožením na české politické scéně. Je to hnutí ANO a kumulace moci,“ zdůrazňuje. Stát by podle ní měl co nejméně zasahovat do lidských životů a zaručovat rovná práva a příležitosti. Naráží tak například na elektronickou evidenci tržeb i jiné vládní návrhy z dílny ANO a ČSSD.

S jakým programem vstoupí TOP 09 do nadcházejících krajských voleb? A s jakými politickými stranami by na krajské úrovni mohla TOP 09 spolupracovat? Také na to se Markéty Adamové ptala moderátorka Karolína Koubová.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: šše , kko
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.