Martin Lyčka: Stávající loterijní zákon je v rozporu s evropským právem

Loterijní zákon je v Česku silné politické téma. Nejen, že nedávno Ústavní soud zrušil jeho část, která dávala několikaletého fóra provozovatelům videoloterijních terminálů a obce tak dostaly do rukou ultimátní nástroj na regulaci hazardu ve svých katastrech. Ministerstvo financí také pracuje na novele tohoto zákona, a to pod tlakem Evropské komise. Ta je totiž toho názoru, že zabraňovat v podnikání internetovým sázkovým firmám, které nemají v České republice sídlo, je proti evropskému právu.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Pohled na český loterijní byznys zvenčí, to je téma příštích Dvaceti minut. Dobré odpoledne. Ve studiu Radiožurnálu je se mnou právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair Martin Lyčka. Dobré odpoledne.

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Dobré odpoledne.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Pane Lyčko, vy jste už před dvěma lety na server iDNES říkal, že Betfair považuje českou herní legislativu za rozpornou s právem Evropské unie, teď to říká i Evropská komise. K čemu vám ale bude změna loterijního zákona, která tedy bude následovat názor Evropské komise?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Ta změna bude k tomu, aby nám umožnila působit na českém trhu, který považujeme za jeden ze zajímavých trhů z našeho hlediska. A samozřejmě, protože mimo jiné jsme společností kótovanou na londýnské burze od října roku 2010, tak i z tohoto pohledu máme samozřejmě zájem na tom, aby naše příjmy vycházely z regulovaného prostředí a zároveň bychom byli rádi, aby se tento problém, který tady je a tím problémem myslím neexistující regulaci onlinového sázení a ten problém, jak jsem chtěl říci, je tady nějakých 5, 6 nebo 7 let, aby se vyřešil ke spokojenosti všech, a to samozřejmě nejenom společností, jako je Betfair, ale i českého regulátora, českého státu a zejména českých zákazníků.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Tak není úplně vyloučeno, že ke spokojenosti českého regulátora to nebude vzhledem k tomu, co říká ministr financí Miroslav Kalousek, který říká, že si český stát kontinuálně myslí, že by ta daná společnost, jako je například Betfair, měla sídlit v České republice, pokud tady chce podnikat regulérně, ale zároveň říká musíme se podřídit názoru Evropské komise, takže asi spokojenost a řekněme strategie winwin to nebude?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
To je možné. Samozřejmě spokojenost je silné slovo a každý si to slovo asi může vykládat po svém, ovšem dle mého názoru a tuto informaci jsme komunikovali i s ministerstvem financí proto, aby operátoři jako je Betfair, Bwin nebo další operátoři se sídlem a licencemi v jiných členských státech Evropské unie, působili legálně v České republice nebo působili na regulovaném trhu, není nutné, aby zde měli svou, své sídlo nebo pobočku, protože ta kontrola se dá zajistit i jinými prostředky.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Já jsem se na tu první otázku nebo tu první otázku jsem kladl zejména proto, že mě zajímá, vy nepřijímáte sázky z České republiky?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
My v tuto chvíli přijímáme sázky z České republiky.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
No, tak, jaký bude rozdíl, pokud tedy bude přijata ona novela, která řekne ano, dobře v regulovaném prostředí prostě mohou podnikat i firmy, které mají sídlo třeba v Londýně?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Za prvé, jak už jsem zmínil skutečnost, že naše společnost podobně jako třeba společnost Bwin je kótovaná na burze, tak je to vždy dobrá zpráva pro burzu, že příjem té společnosti pochází z regulovaného prostředí, protože v tuto chvíli, jak jste na začátku zmínil, náš názor stále je, že stávající právní úprava je rozporná s evropským právem, takže to je jedna věc, kterou bychom chtěli změnit. A za druhé byznys z hlediska je určitě jednodušší, když někde si můžete zažádat o licenci za komerčně schůdných podmínek, protože pak se i daleko lépe jedná s místními poskytovateli služeb, ať je to reklama nebo naopak podobně jako v ostatních zemích, kde jsme licencováni, tak, pokud bychom byli licencováni v České republice, tak samozřejmě budeme rádi podporovat i rozvoj místního sportu. Možná víte, že Betfair původně vznikl na dostihovém sázení a do dnešní doby velmi výrazně podporujeme britské dostihové sázení a myslím si, že je to jakoby vzájemně velice výhodná forma spolupráce, takže zatím vidíme jednak to, že když, když bude ten trh zregulován, zmizí ta právně jakákoliv obchodní nejistota, zároveň je to pozitivní zpráva pro burzu a zároveň si myslím, že by to byla pozitivní zpráva i pro všechny zúčastněné na tom trhu a můžeme působit v České republice i tak, abychom podporovali například český sport.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Dobře, vyjma té poslední vaší poznámky, pane Lyčko, kde je nějaká dobrá zpráva pro český stát?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Ta dobrá zpráva spočívá ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Jenom podotýkám, bavíme se o situaci, kdy vaše firma bude mít stále sídlo v Londýně, to znamená, že daně půjdou do Velké Británie?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Daně mohou být nastaveny tak, a jak jsem zmínil, jsme licencováni v mnoha dalších členských státech Evropské unie, jako je například Dánsko, Španělsko, Itálie, všude tam platíme daně z toho, co na našich stránkách vyhrají, popřípadě prohrají místní hráči, to znamená, že ta daňová povinnost se dá nastavit bez ohledu na to, jestli ta společnost má nebo nemá sídlo v daném státu. Je jasné, že v případě, kdybychom neplatili daně, tak samozřejmě stát, český stát, jakýkoliv jiný stát bude mít legitimní právo na to, aby nám odebral licenci, což se může zdát, nebo někdo by si mohl říct dobře, tak jim vezmeme v České republice licenci, možná to není pro ně tak významný trh, na druhou stranu si je třeba uvědomit, že kdybychom my zde získali licenci a pak o ni přišli, tak o tuto skutečnost se rozhodně budou zajímat i regulátoři v těch ostatních zemích a opět se vrátím k tomu, že, k té skutečnosti, že jsme kótovaní na burze a ta burza se to také dozví, takže jakmile je naším zájmem se ucházet o licenci za komerčně schůdných podmínek, tak pak samozřejmě naším zájmem jako v ostatních členských státech, kde jsme regulováni, bude dodržovat licenční podmínky a jednou z těch licenčních podmínek určitě bude i placení daní z místních hráčů, takže tam vidím jeden z těch možných přínosů českému státu. Ten další, ten už jsme zmínili, když vy jste říkal, že není třeba to zmiňovat znova, je možnost sponzoringu nebo podpory českého sportu, tak, aby vlastně ty peníze, které vycházejí ze sázek na sport, se zase vracely, alespoň jejich část zpátky do sportovních odvětví.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Když říkáte, pane Lyčko, že byste rádi v Česku získali licenci za komerčně schůdných podmínek, co to znamená? To znamená, že se o licenci dá nějakým způsobem, respektive o její podmínky vyjednávat?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
To bych, takhle bych to neřekl. Vyjednávat určitě ne. Samozřejmě ta, regulátor ministerstvo financí, následně pak vláda a parlament přijme, pokud se tedy rozhodne přijmout nějaký zákon, ve kterém tyto podmínky budou stanoveny, co já myslím komerčně schůdným režimem nebo regulací je taková, která nás nebude nutit mít sídlo v České republice, zejména nás nebude nutit, abychom prováděli registrace hráčů v kamenných pobočkách, což vlastně je taky jakási podmínka sídla, jak si jistě dovedete představit, protože by to nikdo nemohlo fungovat tak, že bychom si zřídili nějakou jednu kancelář v Praze, kam by všichni museli dojíždět, takoví zákazníci si myslím, že by zas tak úplně cestu nevážili, navíc je to internetový elektronický byznys, takže všechno se děje internetově a elektronicky, takže to jsou tyhle ty dvě podmínky. A pak už jsme naťukli tu otázku daňovou, takže z našeho pohledu ten stávající daňový režim je ve své podstatě vyhovující, 20% daňová sazba je relativně standardní.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Pardon, když jsem se díval v březnu tohoto roku do rozhovoru v deníku E15, tak tam generální ředitel společnosti Fortuna Entertainment Group Radim Haluza uvedl, že faktické, říkám faktické zdanění tržeb v Česku v tomto byznyse se pohybuje úhrnem v rozmezí mezi 33 až 35 %, bezesporu asi do toho zahrnuje i řekněme odvody na ty bohulibé účely či pro samotné obecní nebo samosprávy a tak dále, to stále je ještě vyhovující pro vás?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Já bych předpokládal, že on do toho zahrňuje i daň z příjmu právnických osob, což samozřejmě, jak si dovedete představit, může zvýšit to celkové daňové zatížení. Já tady čistě mluvím o dani, myslím, že někdo to nazval herní daní nebo v podstatě daní z těch služeb poskytování her, s tím, že samozřejmě Betfair platí korporátní daně v těch zemích, kde má své sídlo, čili v tomto případě Velká Británie, kde samozřejmě plníme všechny tyto své povinnosti, a opět evropská, evropskounijní legislativa povoluje každému, aby se usídlil v tom členském státu, který mu vyhovuje i z tohoto hlediska.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
To chápu a pokud to ještě dobře chápu, tak ve chvíli, protože Evropskou komisí je Česká republika tlačena do toho, aby do 1. 1. 2014 měla tu novelu zákona, loterijního zákona, která bude umožňovat například vaší společnosti tady podnikat, aniž by tady měla sídlo, tak vy budete mít velkou výhodu oproti stávajícím hráčům na loterijním trhu tady v České republice, které tady mají sídlo a platí tady například i korporátní daně, chápu to dobře?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Já bych řekl ano i ne, samozřejmě oni tady musejí platit korporátní daně, to je správně, na druhou stranu opět čistě z komerčního hlediska, oni na tom trhu působí a dlouhodobě působili nejenom v online byznysu, ale i offline byznysu, takže předpokládám, že kdybychom si udělali nějakou studii o tom, kdo zná jaké poskytovatele online hraní, sázení, tak ti čeští operátoři budou jistě, jistě daleko nad námi, takže já myslím, že z určitého, do určité míry se jakoby tahle ta výhoda, kterou můžou mít, srovná tím, že čeští sázkaři, čeští sázkaři je znají a nebudou chtít jít k někomu jinému.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Stále posloucháte Dvacet minut Radiožurnálu, právník z největší světové online sázkové firmy Betfair Martin Lyčka je dnes jejich hostem. Rozumím tomu správně, že ten, kdo v České republice sází na vašich serverech, tak v podstatě porušuje zákon český?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Je to tak, jak už jsem uvedl, ta stávající právní úprava je rozporná s právem Evropské unie, která, jak určitě víte, je nadřazená národním právním úpravám a nemusíme zabíhat do ústavněprávních detailů nebo nadřazena ústavě nebo ne, ale smlouva o fungování Evropské unie v každém případě nadřazená českému loterijnímu zákonu 2002, 1990 a právě na základě smlouvy, která povoluje volný pohyb služeb, tak ten volný pohyb služeb je nejenom právo poskytovatele té služby, ale zároveň je to i právo příjemce té služby, což znamená, že kterýkoliv český hráč má na základě evropskoprávních ustanovení právo hrát na našich stránkách, pakliže my jsme společnost, která je licencovaná někde v Evropské unii, což jsme, jak jsem zmínil, držíme hned několik licencí v různých členských státech. A skutečnost, že ta stávající právní úprava je rozporná z důvodu diskriminace, protože, jak již jsme zmínili, je ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Pardon, pane Lyčko, úplně jednoduše, porušuje ten člověk český zákon nebo ne?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Ten člověk ten zákon neporušuje, protože ten zákon je rozporný s vyšší právní normou, když to řeknu takhle možná hloupě právnicky, ale ten zákon tak, jak je napsaný, tak je diskriminační a on má vlastně právo, které vychází z nadřazené právní normy.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Řekněte mi, z jakého důvodu jste relativně přednedávnem zrušili česky psané části vašeho serveru a už není možno se z České republiky dostat na česky psané řekněme mutace vašich webových stránek?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Ten důvod je takový, že naše společnost do jisté míry změnila strategii a bude se daleko více do budoucna soustředit na Velkou Británii a Irsko jako naše základní trhy. A co se týká trhů jako Česká republika, jak jsem již zmínil, samozřejmě zájem o ně máme, ale jakoby ta strategie se změnila v tom, že nejprve bychom rádi dosáhli toho, aby daný trh byl regulovaný a pak vstoupíme, vstoupíme na trh, když to tak řeknu, s plnou parádou, to znamená opět s českými stránkami. Mimo českých stránek i samozřejmě s reklamou a dalším marketingem v České republice, takže to vlastně vychází ze změny komerční strategie naší společnosti.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Jaká je vaše vyjednávací pozice, pokud vůbec nějaká je, vůči českému státu tedy ministerstvu financí, které připravuje tu novelu? Jste řekněme účastníte se v nějakém užším nebo širším okruhu přípravy té novely zákona?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Tak my jsme byli a doteď jsme v kontaktu s ministerstvem financí, s příslušným oborem na řekněme jakési technické úrovni, kdy my máme problém s nimi diskutovat technickou podobu nebo řešení budoucí právní úpravy a snažíme se ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Chápu, že vy nemáte ten problém, oni s vámi mají problém?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Ne, ne, ne, já si myslím, že taky nemají, protože, jak říkám, bavíme se o zkušenostech, které my máme z těch členských států Evropské unie, nebo i zemí mimo Evropskou unii, kde již licence držíme a snažíme se předkládat a diskutovat s nimi nějaká řešení tak, aby se tenhle ten problém dal vyřešit.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
To znamená, že až bude platit ona novela pravděpodobně k 1. 1. 2014, tak na ní bude znát prostě i otisk firmy Betfair?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
To byste se, předpokládám, musel zeptat na ministerstvu financí, ale oni mají velmi dobrou, velmi dobrou představu o tom, jak to funguje v jiných zemích, takže to, co my diskutujeme, jak jsem říkal, je spíš nějaké takové praktické řešení, které se týká například zmíněné registrace hráčů nebo těhle těch technických aspektů regulace, které si myslím jsou velmi obecné a protože se bavíme v intencích, sice jsou to zkušenosti naší společnosti, ale bavíme se o právních úpravách v jiných členských zemích, takže bych to úplně nenazval, že by to byl otisk společnosti Betfair. Spíš je to tak, respektive je to velmi podobné v mnoha ostatních členských státech Evropské unie, kdy jakoby ta iniciativa vychází od regulátora, který jako v jakémkoliv jiném odvětví diskutuje tyhle ty spíše technické otázky se společnostmi nebo jednotlivci, kteří jsou experti na tyhle ty otázky.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Nevím, kolik dalších Čechů nebo českých právníků pracuje v centrále společnosti Betfair.

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Jenom já.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Jenom vy.

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Jenom já jediný.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Jste využíván vzhledem k tomu, že jste Čech, právě na téma České republiky a vůbec případného vstupu na tento trh?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Ano, ano, jsem využíván. Samozřejmě není to moje jediná náplň práce, protože, když to zmíním, v nedávné době jsem dokončil svoje britské právnické vzdělání, takže jsem využíván i na mnoho dalších otázek, které s Českou republikou vůbec nesouvisí, ale samozřejmě jako Čech i díky jazykové znalosti a znalosti prostředí, která je taky velmi důležitá, jsem využíván i v této souvislosti.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Posloucháte Dvacet minut Radiožurnálu, právník Martin Lyčka pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair je dnes mým hostem. V tom už mnou citovaném dva roky starém rozhovoru pro server iDNES jste říkal, že Betfair má nastaveny mechanismy, jak podporovat boj proti závislosti na hraní. Jaké to jsou mechanismy?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Ano, je to tak. Tak mezi těmi mechanismy jsou například limity, které si zákazníci mohou sami nastavit.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Tedy kolik mohou prohrát?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Kolik mohou prohrát, kolik mohou vsadit, ty limity mohou být i nastaveny na jednotlivé hry nebo si můžete nastavit obecně na stránky Betfairu, opět je to běžná praxe u mnoho operátorů nebo mnoho operátorů, kteří jsou v podobné pozici jako Betfair. Pak na našich stránkách samozřejmě najdete a většinou, a vychází to, ne většinou, vychází to z licenčních podmínek ve státech, kde držíme ty licence, že tam musejí být odkazy na stránky, které pomáhají lidem, kteří se bohužel dostanou do problémů se závislostí, takže tam si to mohou přečíst. Naše stránka jasně ukazuje na to, že sázet mohou, respektive otevírat si účty mohou a následně sázet pouze osoby starší 18 let.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Tak to není vaše nastavení, to je zákonné nastavení tuším ve všech zemích Evropské unie?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
To je pravda, ale zákonnou nebo respektive licenční povinností je tuto skutečnost zmiňovat na stránkách, aby to bylo jasné osobám mladším 18 let, že to nejde, takže takový ten 18, takové to 18+ znamení musí být povinně na stránkách a to hned na několika místech.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Víte, proč se na to, pane Lyčko, ptám, zejména kvůli té anabázi s videoloterijními terminály a s účastí Ústavního soudu tady v České republice na řekněme vyškrtnutí nebo zrušení části loterijního zákona, tak vůbec celý loterijní nebo hazardní byznys nemá v Česku nijak dobrou pověst. Chtělo by se vám vůbec do takového prostředí vstoupit, kde pověst čehokoliv, co se jen týká sázek nebo hraní, prostě zavádí něčím zvláštním?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Já tomu rozumím. Já myslím, že samotné to slovo, které vy jste zmínil, slovo hazard evokuje už to, že je to něco zvláštního, že je to něco, co by se ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Pardon, co je špatného na slově hazard?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Tak to slovo evokuje tu představu, že je to něco, čeho by se lidé měli stranit, že je to příliš riskantní.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Vy sám sázíte?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Já sám nesázím, když se přiznám.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Proč ne?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Já sám nesázím, protože já rád se podívám na sportovní zápas ať už je fotbal, hokej, rugby nebo dokonce i kriket, ale nikdy, nebo zatím jsem nikdy neměl tu touhu si vsadit peníze, minimálně tedy s kamarády, to ano, ale nijak formálně.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Tak co se vám nelíbí na slově hazard, není to hazard?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Myslíte, že není hazard, že jsem ještě nesázel, abych mohl vyhrát jednou ty velké peníze.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
To nevím, to by byl asi insider pravděpodobně ve vašem případě.

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
To by bylo možné, to by bylo možné, i když musím říct, že do jisté míry zaměstnanci společnosti Betfair a zřejmě v tom nejsme výjimeční, mohou sázet na našich stránkách, tedy není to tak, že ti zaměstnanci, kteří stanovují kurzy, tak ti samozřejmě mají velmi striktní zákaz, ale insider trading to úplně není.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Já tu otázku ještě upravím, vzhledem k tomu, co říkal Radim Haluza z Fortuny, že když se sečte korporátní daň, odvody v České republice, tak to dává poměrně vysoké odvodové a daňové zatížení. Je v pořádku hazardní nebo loterijní firmy takto zatížit právě proto, že podnikají v tomto byznyse, který kromě jiného, generuje i lidi, kteří jsou závislí na hraní?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Tak v pořádku. Nějakým způsobem samozřejmě ta aktivita jakákoliv jiná zdaňována být musí, záleží pak samozřejmě na tom, jak je nastavena výše té daňové povinnosti a obecně platí, že určitě je lepší ten trh jako takový regulovat, než ho nechat na pospas bez regulace, protože jakmile se ten trh zreguluje, tak pak se ukážou samozřejmě domácí operátoři, kteří drží licence, plus operátoři typu Bwin nebo Betfair, kteří mají zájem hrát podle pravidel a o ty licenci si budou žádat a na druhou stranu se do jisté míry oddělí to zrno od plev, kdy se ukážou ti operátoři, které nějaká licence vůbec nezajímá. Pak je to samozřejmě otázka nastavení výše té daňové zátěže a můj pohled je takový, že ta ať už to číslo bude jakékoliv, tak to musí být nastaveno tak, aby vstup na ten trh byl dostatečně atraktivní, protože, jenom pokud na trhu budou velcí čeští a zahraniční hráči, tak je možno zajistit, že do značné míry, pokud ne úplně, se podaří eliminovat černý trh, protože, když to řeknu tak nějak lidově, tak všichni společně i s ministerstvem financí budeme na jedné lodi a budeme se snažit bránit vstupu na trh těch, kteří podle těch pravidel hrát nechtějí, takže do jisté míry to funguje jako jakýsi klub džentlmenů, kde jsou nastaveny podmínky, ty podmínky jsou tvrdé, ale spravedlivé, a každý je musí dodržovat.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Myslí si to samé, co vy jste tady teď řekl, pane Lyčko, i ministerstvo financí?

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Opět to byste se museli zeptat ministerstva financí, ale ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Ptám se na vaši zkušenost.

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Moje zkušenost respektive rozumím je, že oni mají zájem tuhle tu otázku řešit a jejich zájmem je právě nabídnout atraktivní alternativu tady těm operátorům, kteří nejsou regulováni vůbec nikde, nikde v Evropské unii, takže právě proto oni mají zájem na tom, aby ta regulace byla přijatá, aby se tento problém vyřešil.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Takových bylo dnešních Dvacet minut Radiožurnálu. Právník společnosti Betfair Martin Lyčka byl mým hostem ve studiu Radiožurnálu. Díky za vaše názory. Na shledanou.

Martin LYČKA, právník pracující v největší světové online sázkové firmě Betfair:
Děkuji vám mockrát. Na shledanou.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Martin Veselovský byl u mikrofonu Radiožurnálu, přeji dobrý poslech.

Autorizovaným dodavatelem doslovných elektronických přepisů pořadů Českého rozhlasu je společnost NEWTON Media, s.r.o. Texty neprocházejí korekturou. Zvukové záznamy zpravodajských a publicistických pořadů Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: mav
Spustit audio