Matěj Stropnický: Do přípravy územního plánu Prahy chceme zahrnout i veřejnost

Pražský magistrát povede poprvé žena – Adriana Krnáčová z hnutí ANO. Příležitost dostat se do vedení města Prahy má i Matěj Stropnický. Jak on se těší na případnou spolupráci s hnutím ANO? „Voliči řekli, že je to důvěryhodná strana, a my se snažíme dojednat takový program, který bude přínosem pro Prahu,“ nastiňuje místostarosta pro Prahu 3 Matěj Stropnický.

Jak vnímá novou primátorku Adrianu Krnáčovou? „Velmi si jí vážím, je to pro mě určitá autorita z minulosti – z vedení Transparency International. Je to aktivistka jako já,“ říká. Upozorňuje také, že kromě posledních dvou let, kdy byl primátorem Tomáš Hudeček, zažíval magistrát léta stagnace.

Do vedení Prahy by měl zasednout jako radní pro územní rozvoj hlavního města Prahy. Jaké jsou jeho priority? „Máme před sebou jeden úkol, a tím je dokončit přípravu územního plánu. Také před námi stojí klíčový úkol přesvědčit veřejnost, že poprvé od Listopadu bude příprava taková, aby do ní byla zahrnutá veřejnost, aby měla pocit, že její připomínky jsou slyšet a aby byly zohledněné,“ vysvětluje.

Čtěte také

Na magistrátu by měl mít také na starosti nové pražské stavební předpisy, které začaly platit před měsícem. Má k nim nějaké výhrady? „Zaslouží si určitou novelizaci. Součástí programového dokumentu je o stavebních předpisech zmínka v tom smyslu, že je budeme aktualizovat, ale že jejich podstatu chceme jako koalice zachovat,“ podotýká.

Co říká Matěj Stropnický na koalici na Praze 3? Jaké má ambice ve Straně zelených? Poslechněte si záznam Dvaceti minut Radiožurnálu.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , prh
Spustit audio