Matěj Stropnický: Primátorka Krnáčová často mění názory. Neuvědomuje si, co svými návrhy způsobí

Mezi hnutím ANO a ČSSD je úzká aliance, tvrdí náměstek primátorky Matěj Stropnický z Trojkoalice, podle něhož je třeba se zamyslet, zda je pražská koalice schopna dál fungovat.

Pražská koalice podle primátorky Adriany Krnáčové funguje uspokojivě. „Uvnitř koalice funguje úzká aliance mezi ANO a ČSSD. Tyto strany k sobě mají blízko, to nebylo tajemstvím,“ reaguje na tyto výroky Matěj Stropnický ve Dvaceti minutách Radiožurnálu

Adriana Krnáčová z hnutí ANO pod sebe převzala stavební předpisy, čímž odebrala kompetence Matěji Stropnickému. „Návrhy na předpisy ležely na stole. Návrh paní primátorky musí jít znovu do připomínkového řízení,“ kritizuje toto rozhodnutí Matěj Stropnický. Primátorka navíc nevyloučila, že by mohla pod sebe převést i další kompetence. „Nevím, jaké návrhy přednese příště. Situace je zcela nečitelná,“ popisuje Matěj Stropnický.

Čtěte také


Politická práce Adriany Krnáčové je pro mě zklamáním. ANO nemá program a to se projevuje tím, že ho má každý den jiný.

Radní prý v případě stavebních předpisů volili ze dvou špatných variant, což ovšem Matěj Stropnický odmítá. „Pochybuji, že radní věděli, co dokumenty obsahují. Paní primátorka neodůvodnila věcné rozdíly mezi mým a jejím návrhem,“ upozorňuje.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: šše , kko
Spustit audio