Miroslav Pelta: Fotbalové zápasy už nebudeme přerušovat, jdeme jinou cestou

Už 25. července začíná fotbalová Synot liga, která mimo jiné přináší i obavy z výtržností na fotbalových stadiónech. Těm by měl zamezit registr problémových fanoušků. „Na stadióny budeme chtít nainstalovat skenery, které identifikují nežádoucí osoby,“ nastiňuje v rozhovoru s moderátorkou Helenou Šulcovou předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta.

Investice do registru problémových fanoušků se podle Miroslava Pelty vyplatí a z dlouhodobého horizontu přinese na stadióny klid, stabilitu a více návštěv. „Zápasy ve fotbalové lize už nebudeme přerušovat, nechceme používat instrument třikrát a dost. V případě vulgarity budeme situaci řešit na půdě disciplinární komise,“ nastiňuje.

Čtěte také

Jaká je situace na stadiónech a kolik z nich nesplňuje bezpečnostní předpisy? „Podmínky po stránce bezpečnostní zpřísníme. Česká policie udělala analýzu a u čtyř stadiónů má výhrady,“ říká s tím, že se jedná o fotbalové stánky Ostravy, Hradce Králové, Příbrami a Bohemians. „Mám signály, že v Ostravě se pustili do nápravy,“ dodává.

A komu Miroslav Pelta dává nejvíce šancí v následujícím ročníku Synot ligy? Sparta prožila úspěšný rok, stabilizovala se a hráči se vyhnuli zranění. Plzeň má svou kvalitu, doplnila mužstvo. Z výkonnostního hlediska mají oba kádry před ostatními týmy náskok,“ říká.

předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta

V čem bude přínosný registr problémových fanoušků? A jak se zvýší bezpečnost na stadiónech? I to jste mohli slyšet ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , prh
Spustit audio