NEPŘEHLÉDNĚTE: Měly by vzniknout Spojené státy evropské? Ptali jsme se před eurovolbami

Co nám 10 let členství v Evropské unii přineslo pozitivního? Tak zněla první otázka moderátora Jana Pokorného ve čtvrtém a posledním speciálu Radiožurnálu před volbami do Evropského parlamentu.

Jeho hosty, které určil los, byli: Jozef Servista (KSČ), Adam B. Bartoš (NE Bruselu - Národní demokracie), Petra Benešová (Občané 2011), Roman Sláma (Republikánská strana Čech, Moravy a Slezska), Radoslav Štědroň (Strana práce a Nespokojení občané!), Ondřej Liška (Strana zelených), Lukáš Kohout (Aktiv nezávislých občanů), Radek John (Věci veřejné), Roman Škrabánek (Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury).

Někteří z kandidátů připomínají, že Evropská unie neznamená jen evropské fondy, ale také volný pohyb osob, zboží a služeb. Jiní však o této volnosti pochybují. Proč?

Čtěte také

Jan Pokorný se ptal mimo jiné také na postoj Evropské unie k dění na Ukrajině, ale také na možný vznik evropské federace, tedy například Spojených států evropských.

Předvolební speciál si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku. Můžete si ho připomenout také prostřednictvím videa.

autoři: jap , šše
Spustit audio