Nevěřím, že by přede mnou někdo kul pikle, říká Václav Pačes, předseda dozorčí rady ČEZ

Ještě před koncem června změnilo ministerstvo financí obsazení dozorčí rady společnosti ČEZ. Do ní usedli lidé, kteří mají úzký vztah k hnutí ANO. Předsedou dozorčí rady se stal Václav Pačes. Proč nebyl jedním z těch, kteří byli vyměněni?

„Na valné hromadě jsem nevěděl, jestli budu zvolen,“ popisuje. „Snad ještě ráno před valnou hromadou se jednalo o tom, kdo zůstane a kdo ne,“ dodává.

O tom, že se za něj údajně měl postavit předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, neví. „Naposledy jsem s Bohuslavem Sobotkou mluvil možná před pěti šesti lety. Od té doby jsme se nesetkali,“ tvrdí. Stejně tak odmítá jakékoliv spojení s ministrem financí Andrejem Babišem. „Nikdy jsem s ním nemluvil,“ říká s tím, že je nezávislý člověk, a proto nefunguje jako „fíkový list“ politiků.

Čtěte také

„V dozorčí radě se hlasuje veřejně. Nevěřím, že by tam někdo kul pikle. Pokud by k něčemu takovému došlo, tak bych to nedělal,“ zdůrazňuje Václav Pačes.

Jak by se mohly vyvíjet ceny elektrické energie? Co bude dál s Jadernou elektrárnou Temelín? A bude Česko i v budoucnosti vyvážet elektřinu? Ptal se Martin Veselovský po 17. hodině.

Záznam celého rozhovoru si kdykoliv poslechněte v iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: mav , šše
Spustit audio