Novinář Erik Best: Milan Chovanec kauzu kolem České pošty zřejmě ustojí. Ale ČSSD je oslabená

Bezpečnostní rada státu bude jednat o kauze kolem České pošty. Jde o údajné úplatky pro ČSSD a ministra Milana Chovance. Jak dalece je celá aféra důvěryhodná? A jde o kauzu, kterou Milan Chovanec ustojí?

Podle publicisty a vydavatele internetového deníku The Fleet Sheet minstr vnitra Milan Chovanec kauzu zřejmě ustojí, ale bude oslabený. „Myslím si, že jde o významnou věc, protože měl před měsícem silnější pozici, pan Sobotka také, a najednou to vypadá tak, že pozice ČSSD je momentálně oslabená, a to je šance pro ostatní strany,“ podotýká.

Premiér Bohuslav Sobotka podle něj výrazně podporoval Milana Chovance, svolal na zítřek jednání Bezpečnostní rady, i když není příliš jasné, proč to udělal. „Novináři a komentátoři se ptají, proč vlastně jde o jednání Bezpečnostní rady státu, když to má být věc policie,“ upozorňuje.

Přepis celého rozhovoru s Erikem Bestem

Připomíná také, že ještě před pěti lety všichni mluvili v tom smyslu, že ČEZ ovládá v Česku situaci a sponzoruje politické strany. „Najednou to vypadá tak, že Česká pošta do určité míry přebírá pozici ČEZu v tom smyslu, že tam politické strany chodí pro peníze,“ upozorňuje.


Česká pošta hraje klíčovou roli v politické situaci

Podle serveru Neovlivní.cz zatáhl podnikatel Čadek do případu i „vlivnou postavu zákulisí českého byznysu a politiky Miloše Růžičku“. Jak vážené je tvrzení tohoto podnikatele, že agentura Bison & Rose má nemístný vliv na ministerstvu vnitra? „Že agentura ovládá policii, to jsme v České republice ještě neslyšeli. Je to vážná věc a myslím si, že na ní musí být odpověď,“ podotýká.

Jak by měl vypadat mýtný systém v Česku? Jak se dívá Erik Best na debatu o imigrantech v Česku? A bude Donald Trump kandidovat na amerického prezidenta? Poslechněte si záznam Dvaceti minut Radiožurnálu.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , prh
Spustit audio