Petr Gazdík: Jiří Rusnok je politický premiér

Dokážou se sněmovní politické strany dohodnout na společném postupu proti prezidentovi republiky? Pokusí se s ním domluvit? Nebo prostě jen trpně přijmou, co bude jím vyprojektovaná vláda dělat? Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík ve středu odpovídal na otázky Martina Veselovského.

Tak vážné to ještě nikdy nebylo, je slyšet od mnoha politiků vládní koalice. A Petr Gazdík, předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík, také v rozhovoru s Martinem Veselovským neskrývá znepokojení: „Prezident v podstatě nejmenoval úřednickou vládu, ale politického premiéra, který sestavuje politickou vládu zemanovců.“

Jiří Rusnok jako politický premiér? Podle Petra Gazdíka rozhodně ano. „Úzce s ním spolupracuje Strana práv občanů Zemanovci. Dnes navíc, což mě osobně hodně pobavilo, obědval s místopředsedou právě této strany. Premiér, který má sestavit vládu, by měl obědvat spíše se zástupci parlamentních stran,“ podotýká.

Proč se Petr Gazdík domnívá, že chce Jiří Rusnok obsadit svou vládu lidmi, kteří prý patří do okruhu přátel Miloše Zemana? Proč krok Miloše Zemana, kdy jmenoval premiérem Jiřího Rusnoka, označuje Petr Gazdík slovem puč? A jaký bude další postup stran bývalé vládní koalice? Také o tom byla ve středečních Dvaceti minutách Radiožurnálu řeč.

Záznam celého rozhovoru s Petrem Gazdíkem ve Dvaceti minutách Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autoři: mav , als
Spustit audio