Petra Kvitová: Ženský tenis je otevřená hra

Zítra to začne – finále tenisového Fed Cupu, ve kterém nastoupí české hráčky proti Němkám. Petra Kvitová si zahraje s Andreou Petkovićovou. „Už je to dávno, co jsme spolu naposled hrály,“ komentuje své dojmy před zápasem známá česká tenistka.

Tenistka Petra Kvitová se těší na publikum. „Je jiné a hodně nám pomáhá. Povzbuzuje pořád – když se daří, ale i když se právě nedaří,“ tvrdí.

Na Andreu Petkovićovou podle ní platí dobrý servis a nátlaková hra. „Tak, aby neměla čas si se mnou dělat, co chce,“ prozrazuje svou strategii Petra Kvitová.

Čtěte také

Ženský tenis se podle ní tipovat nedá. „Nejsme tak psychicky silné. Jsme labilnější než chlapi,“ uznává Petra Kvitová, podle které je v ženském tenise vyšší šance, že favoritka prohraje. Ženský tenis je zkrátka otevřená hra s nejistým koncem. „Každá může porazit každou. A Fed Cup je ještě úplně jiný,“ připomíná.

Komu v tenisu nejvíc fandí? Proč při hře nevnímá hekání protihráček? A jak zjistí, kam míří míček soupeřky? I to zajímalo moderátora Jana Pokorného.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: jap , šše
Spustit audio