Pokud bude magistrát dál hrát mrtvého brouka, tak kolony nezmizí, upozorňuje starosta Prahy 6

Doprava se u výjezdů z tunelu Blanka na Praze 6 stala neúnosnou, proto by se výjezdy měly uzavřít. Už začátkem tohoto týdne na to upozorňoval starosta Prahy 6 Ondřej Kolář z TOP 09. Kvůli kolapsu dopravy na pražském Vítězném náměstí a jeho okolí vede spor s pražským magistrátem.

Náměstek pražské primátorky Petr Dolínek přitom argumentuje, že požadavky Prahy 6 jsou nerealistické a přišly pozdě. „Praha 6 reagovala dříve, zasílali jsme panu náměstkovi několik dopisů, jeden, ve kterém jsme konkrétně vyjmenovali opatření, která musí být přijata v souvislosti se zprovozněním tunelu Blanka, odešel z naší radnice 23. prosince roku 2015,“ vysvětluje.

Požadavky podle něj opakovali několikrát, založili také pracovní skupinu složenou ze zástupců radnice Prahy 6 a z různých městských společností, která se na radnici sešla celkem šestkrát a řešila právě dopady a možná opatření v souvislosti s tunelem Blanka. „Pan náměstek se jednání skupiny zúčastnil pouze jednou,“ podotýká.


Zatím mi to přijde tak, že salámovou metodou se snaží magistrát docílit toho, že v prosinci se opět otevře Korunovační ulice a do té doby to lidé nějak vydrží. ONDŘEJ KOLÁŘ

Připouští sice, že magistrát na některá opatření přistoupil, ale příliš pozdě, když sám uviděl, že doprava na Praze 6 kolabuje. „Pokud se k tomu magistrát nepostaví čelem a bude dál hrát mrtvého brouka, jak je tomu doposud, tak kolony opravdu nezmizí,“ upozorňuje.

Uznává sice, že uzavření výjezdu z tunelu Blanka je radikální opatření, ale radikální situace vyžaduje radikální řešení.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: pdu , prh
Spustit audio