VIDEO: speciál Martina Veselovského o energetice

22. říjen 2013
Speciál Martina Veselovského

Jste pro dostavbu dalších bloků Jaderné elektrárny Temelín? To byla první otázka, kterou moderátor Martin Veselovský položil v předvolebním speciálu o energetice. Potřebujeme jaderné elektrárny? A měl by stát garantovat výkupní cenu elektrické energie z jádra?

„Všechna politická uskupení mají poměrně ujasněný názor na jadernou energii,“ zamyslel se ještě před vysíláním speciálu Martin Veselovský s tím, že už několik týdnů mu chodí dotazy od posluchačů právě na toto téma. „Shromažďuji je a budu se je snažit v pravou chvíli položit,“ dodal.

Ve studiu Českého rozhlasu na pražských Vinohradech po 17. hodině diskutovali Jiří Tyc z hnutí ANO, Martin Pecina z SPOZ, Josef Herbrych z KDU-ČSL, Pavel Hojda z KSČM, Milan Urban z ČSSD, Jan Husák z TOP 09, Martin Kuba z ODS a Jaroslav Novák z hnutí Úsvit přímé demokracie.

Čtěte také

Moderátor Martin Veselovský se hostů ptal na možné prolomení těžebních limitů, ale také na minimalizaci blackoutu nebo na podporu fotovoltaiky a program Zelená úsporám.

Diskusi si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo se podívejte na videozáznam.

autoři: mav , šše
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.