Projekt Opencard? Chceme nabídnout komfortní pořizování jízdného, říká Adriana Krnáčová

„Nenecháme se tlačit do unáhleného rozhodnutí. Cílem je, aby Praha nebyla drancována neuváženými kroky, které by ji do budoucna zavázaly,“ přibližuje primátorka Prahy Adriana Krnáčová situaci ohledně budoucnosti projektu Opencard. Jak bude vypadat česká metropole? A kdy se otevře tunel Blanka?

„Před týdnem jsme dostali od společnosti eMoneyServices nabídku, kterou si chceme v klidu projít, současně o ní diskutovat s radními,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Karolínou Koubovou. Dodává také, že v případě Opencard stále existuje několik možných variant.

Optimální je podle ní takové řešení, které by obyvatele Prahy zatížilo nejméně. „Praha chce poskytnout nejkomfortnější způsob pořizování jízdného,“ nastiňuje. Připomíná také, že kdyby se Praha měla vrátit k papírovým kupónům, tak se bude jednat spíše o překlenovací období.

Čtěte také

A jaká je situace ohledně dostavby tunelu Blanka? „Zatím nemám žádné indicie, že by březnový termín otevření byl ohrožen, přípravy probíhají tak, jak jsme se s dodavateli domluvili,“ podotýká.

Čtěte také

V souvislosti s reorganizací pražského magistrátu by mělo dojít do tří let ke zredukování počtu procesů. „V první řadě uděláme novou organizační strukturu, v jednotlivých oblastech uděláme personální audit, a na základě těchto auditů zvážíme, zda s někým rozvážeme pracovní poměr,“ říká.

Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Očistí se Praha od billboardů? A nezavládne v Praze kvůli pozastavení stavebních předpisů chaos? Poslechněte si záznam Dvaceti minut Radiožurnálu.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: kko , prh
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.