Sobotka získal víc hlasů, než jsme odhadovali. Měl by se učit komunikovat, říká Jansta

Premiér Bohuslav sobotka získal sjezdu v Brně podporu 460 delegátů. Proti tomu, aby se znovu stal předsedou ČSSD bylo 201 hlasů. Prvním místopředsedou se stal Milan Chovanec. Co to znamená pro to, kudy se bude ubírat sociální demokracie?

„Bohuslav Sobotka byl jediným kandidátem, díky svému druhému vystoupení, které zde měl, získal více hlasů, než byly zákulisní dohody. Odhad byl kolem šedesáti procent. Velmi dobře vystoupil a byl bych rád, kdyby takhle vystupoval ne na sjezdu, ale na veřejnosti,“ říká člen ČSSD Miroslav Jansta.

Čtěte také


Bohuslav Sobotka má odpracováno, má ohromný přehled, je zkušený a zaslouží si být předsedou sociální demokracie. Je výborný premiér, ale špatný komunikátor, není v tlaku ostatních, protože se ostatní toho tlaku bojí.“ Miroslav Jansta, ČSSD

Bohuslav Sobotka řekl, jakým způsobem chce postupovat. Vyjádřil přání, aby ČSSD byla jasně profilovaná strana, pro voliče čitelná. Podle Jansty působil věrohodně, odpovídalo to jeho naturelu a byl srozumitelný.

A jak vidí Milana Chovance? „Je dobrými ministrem vnitra, správně akcentoval problémy imigrační politiky, dobře řeší bezpečnostní politiku. Mrzí mě na něm, že to neakcentoval v rámci voleb, v rámci svých předchozích vystoupení.“

autor: kko
Spustit audio