SPECIÁL: Olympijští medailisté Lukáš Krpálek, Jiří Prskavec a Ondřej Synek hosty Radiožurnálu

Hned po přistání na letišti v Praze nastoupilo několik olympioniků do helikoptéry a odletěli do olympijského parku Rio – Lipno na setkání s fanoušky. Tři medailisté, zlatý judista Lukáš Krpálek, bronzový vodní slalomář Jiří Prskavec a rovněž bronzový skifař Ondřej Synek byli exkluzivními hosty Dvaceti minut Radiožurnálu v mobilním studiu R – stream.

Jaké bylo setkání s fanoušky? „Pro mě to bylo něco nádherného, opravdu nezapomenutelného. Když jsem viděl ty davy lidí, kteří nás přišli přivítat, po tak dlouhé cestě, kterou jsme absolvovali, tak to bylo něco nádherného a jsem jim za to hrozně vděčný,“ říká Lukáš Krpálek.

Setkání s fanoušky si užili i Ondřej Synek a Jiří Prskavec, který byl překvapený velikostí olympijského parku na Lipně. V Riu si všichni tři užili oslavy svých medailí, a protože jsou Lukáš Krpálek i Ondřej Synek špatnými tanečníky, museli si vystačit spolu, jak se smíchem vzpomínají. Jiří Prskavec přiznal 8 malých piv a ocenil, jak celý český tým drží pohromadě.

Všichni medailisté si poslechli komentář svých výkonů od reportérů Radiožurnálu a Lukáš Krpálek přiznal, že z toho má husí kůži. Nemrzí Jiřího Prskavce onen šťouch, kvůli kterému skončil až bronzový? „Samozřejmě, že mě mrzí, na druhou stranu, kdybych startoval finále dnes, tak tu branku asi pojedu úplně stejně. Já to beru tak, že se to asi nemělo stát, že jsem ještě neměl tu olympiádu vyhrát a musím si na to ještě chvilku počkat,“ odpovídá Prskavec.


Klukům se teď hodně změní život a já jsem to psal hned Lukášovi – hlavní je zůstat svůj, být pokorný a to je to, co stačí k úspěchu, aby úspěch na olympiádě člověka nezměnil. ONDŘEJ SYNEK

Ondřej Synek měl sice ambice na zlatou medaili, ale i s bronzem je spokojený. Během sezóny ho trápily problémy s páteří. „Pokud se to nějak spraví, tak bych chtěl pokračovat – zlatou olympijskou medaili jsem ještě nevyhrál, takže doufám, že budu mít ještě jeden pokus,“ doufá Synek. V žertu prohlásil, že oproti klukům je už starší pán a že Jaromír Jágr je blázen.

Ondřej Synek tedy plánuje trénovat na další olympiádu, stejně tak Jiří Prskavec i Lukáš Krpálek, který by rád postoupil do vyšší váhové kategorie. Na přibírání už začal pracovat, protože posnídal kachnu. Na olympiádu v Riu budou všichni vzpomínat v dobrém a Prskavec s Krpálkem doufají, že jejich povahu úspěch nezmění.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , jpr
Spustit audio