Stát chtěl utrácet za každou cenu. Nejvíc se krade na SŽDC, tvrdí Radim Jančura

Prezident Miloše Zeman dnes jmenoval Dana Ťoka ministrem dopravy. Majitel holdingu Student Agency Radim Jančura to s potěšením kvitoval. Podle něj jde o dobrého manažera, který vymanil firmu Skanska z kartelu. Nebojí se však střetu zájmů?

Radim Jančura se setkal s novým ministrem Danem Ťokem, aby mu přednesl své návrhy na změny v resortu dopravy. Jak tento podnikatel uznává, stavební společnost Skanska se pod vedením Dana Ťoka sice propadla, ale zvýšila tlak na dodržování etického kodexu.

„Pan Ťok přišel a Skanska se stala férovou společností,“ domnívá se a připouští, že právě dodržování některých pravidel nakonec vedlo ke snížení tržeb této firmy.

Kromě řešení problémů spojených s Ředitelstvím silnic a dálnic upozorňuje na komplikace v železniční dopravě. „Nejvíc se krade na Správě železniční dopravní cesty,“ prohlašuje Radim Jančura. „To mi potvrdil kartel dodávacích firem. Dan Ťok to ví, ale řekl mi, že problémy SŽDC nejsou prioritní,“ dodává.

Čtěte také

RegioJet Radima Jančury působí také na Slovensku a plánuje zavést novou linku z Bratislavy až do Košic. Dotkne se ho nějak opatření premiéra Roberta Fica, podle kterého budou děti, studenti a penzisté jezdit vlaky zdarma? „Je to předvolební korupce za peníze těch, co platí daně,“ komentuje dění na Slovensku.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: šše , kko
Spustit audio