VIDEO: Máme se bát Ruska? Ptal se Jan Pokorný kandidátů do Evropského parlamentu

Co přivede Čechy k volbám do Evropského parlamentu? Má se Česko připravovat na přijetí eura? Také tyto otázky padly v prvním předvolebním speciálu Radiožurnálu. Kladl je moderátor Jan Pokorný devíti zástupcům kandidujících politických stran.

Podle průzkumu posílá Česká republika do Evropského parlamentu méně zkušené představitele než ostatní státy. Je to dobře? Nestávají se evropské instituce odkladištěm vysloužilých politiků? Ptal se Jan Pokorný v úvodu debaty.

Jeho hosty byli Karel Kasal (Občanská konzervativní strana), Milena Vicenová (Liberálně ekologická strana), Pavel Svoboda (KDU-ČSL), Petr Hannig (Strana zdravého rozumu – Nechceme euro), Petr Cibulka (Volte Pravý Blok www.cibulka.net), Kateřina Konečná (KSČM), Jan Zahradil (ODS), Radka Poláková (Klub angažovaných nestraníků) a Tomáš Tožička (Česká pirátská strana).

Čtěte také

Během hodiny a půl živého vysílání jste mohli slyšet názory politiků kandidujících do Evropského parlamentu na ukrajinskou krizi a anexi Krymu. Jaký by měl být postoj Evropské unie? A mělo by se v Česku konat referendum o přijetí eura?

Předvolební speciál si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku. Můžete si ho připomenout také prostřednictvím videa.

autoři: jap , šše
Spustit audio